slider ΜΟΥΣΙΚΗ

HELLO CHILDREN, HELLO MUSIC!! ΜΑΘΗΜΑ ΜΟΝΤΕΡΝΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ!! ;)

6 Ιουνίου, 2011

Eπειδή είμαι μία μοντέρνα μαμά, με μοντέρνες αντιλήψεις και μοντέρνο τρόπο ζωής (…τί άλλο θα γράψω, Θεέ μου??) ήθελα η κόρη μου να μην κάνει πιάνο (γιατί δεν χωράει στο σπίτι μας, βασικά – έχουν μία σοβαρότητα οι επιλογές μου, δεν μπορείτε να πείτε….ΑΑΑΑ!), αλλά κάτι πιο εύκολο (στο κουβάλημα και στο μάζεμα).  Κάπου εκεί στην αναζήτηση κι όταν η μικρή ήταν 3, λοιπόν, άκουσα πρώτη φορά για την μουσική Προπαιδεία (κι εγώ προπαίδεια την έλεγα, μην αισθάνεστε άσχημα).  Είπα να μεγαλώσει λίγο και να την βάλω σε ένα ωδείο (όχι) για πιάνο.  Μεγάλωσε (πήγε 5) και τότε ανακάλυψα (εντελώς κατά τύχη όμως) το MUSIC MODERN SCHOOL…ε….το  MODERN MUSIC SCHOOL ή (για να μην μπερδεύεστε με πολλές λέξεις) το ΜMS!

KLING

Έχει το τμήμα KLING KLONG (μακρινός ξάδερφος του KING KONG, νομίζω…γιατί κι αυτός χιμπατζιδάκος είναι), το οποίο είναι για παιδιά από 3 και πάνω. Δεν θα σας κάνω παρουσίαση τί κάνουν ακριβώς, αλλά θα σας πώ ότι είναι ένα πρόγραμμα περίφημο όπου μέσα από παιχνίδια τα παιδιά κάνουν μία πολύ όμορφη εισαγωγή σε ήχους, ρυθμούς, όργανα, ιστορίες για μουσικές λαών. Θεωρώ ότι είναι μία όμορφη εισαγωγή για να αγαπήσουν την μουσική και να θελήσουν να μάθουν.

kling klong3

Εκτός από τους πολύ καλούς και ξεχωριστούς καθηγητές (οι οποίοι είναι ενεργοί μουσικοί), το δικο μας MMS στην Καλλιθέα το έχουν δύο από το συγκρότημα των GAD.  Ο Ηρακλής Αναστασιάδης (πλήκτρα) και Σπυρος Παπακωτσης (ντραμς).  Αμέεε! Διασυνδέσεις, όχι αστεία.  Ξέρεις, δηλαδή, ότι το παιδί έχει δύο ανθρώπους να του μιλήσουν όταν ( Θεός φυλάξοι) θα σου ζητήσει να πάει στο “Greek Idol” ή στο “Ελλάδα, δεν είχες ποτέ σου ταλέντο”! Τί θα του πούν?……. Ίσως κανένα τραγούδι (Ι love you just the way you are….AAAAA).

Να σοβαρευτώ (όσο μπορώ) και να σας πω, ότι είμαι φανατικος υποστηρικτής της άποψης ότι όλα τα παιδιά χρειάζονται  από μικρά να βρίσκουν τρόπους έκφρασης.  Εμείς πρέπει να είμαστε εκεί και να συστήνουμε διάφορους τρόπους  μέχρι να βρουν τον/τους καταλληλότερο/ους για  αυτά.

Με την συγκεκριμένη επιλογή, ξέρω ότι κάθε παιδάκι θα μάθει ότι υπάρχει μουσική και πέρα από το “Είμαι μια καμήλα, είμαι μια καμήλα, μια καμήλα όμορφη, που μασάει φύλλα!”

kling klong2

Θα σημειώσω επιπλέον, ότι κάθε παιδάκι παίρνει δώρο τον δικό του KLING KLONG, στο τέλος του μαθήματος τσακίζει τα μπισκότα και….εκτονώνεται τόσο πολύ, που αποκλείεται να μην κοιμηθεί ξερό το μεσημέρι!!!! ;D

(Αν σας ενδιαφέρει, MMS έχει σε διάφορες περιοχές στην Ελλάδα. modernmusicschool.com/el/kling-klong )

 Mαμά Μαμαδοπούλου

 

 

No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like

 

Εγγραφείτε στο newsletter για να μαθαίνετε νέα για εκδηλώσεις, βιβλία,
διαγωνισμούς κ.α.

Διεύθυνση email

Subscribe!