slider ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ KIDS' CLOUD ΔΙΑΦΟΡΑ

ΟΧΙ Η ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ 2011!

31 Δεκεμβρίου, 2011

Από μικρή δεν αισθανόμουν την ανάγκη να κάνω ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε στο τέλος της. Άσε που έχω κατάλοιπα από την Ανασκόπηση της χρονιάς στα κρατικά κανάλια, που ήταν όλο πολιτικά και δυσάρεστα γεγονότα!

Εγώ περίμενα πάντα την μουσική ανασκόπηση της χρονιάς από το Μουσικόραμα! Είχε πιο πολύ ενδιαφέρον!

Ακόμη και στα γενέθλιά μου δεν έχω τέτοια ανάγκη. Ακόμη και τότε, αυτό που σκέφτομαι συνήθως είναι πότε ήταν που ήμουν 15 και πότε έφτασα τα 23 (γκουχ-γκουχ!).

Κατά ένα περίεργο τρόπο ανασκόπηση κάνω σε σημεία, που μπορεί να είναι εντελώς άσχετα για όλο τον υπόλοιπο κόσμο, αλλά γίνονται ορόσημα για μένα.

Π.χ. μπορεί να κάνω ανασκόπηση στον δρόμο για τις καλοκαρινές μας διακοπές-την ώρα που ο σύντροφος-οδηγός έχει βάλει δυνατά το cd του αυτοκινήτου να παίζει μουσική και το πιτσιρίκι να ροχαλίζει ζωσμένο στο κάθισμά του. Εκείνη η ώρα, που συνήθως διαρκεί αρκετά, λόγω των μακρινών διαδρομών που επιλέγουμε (και καλά….είναι μακριά τα χωριά μας, ντε!:P) είναι μία ώρα, που χαζεύοντας έξω τα τοπία και ακούγοντας τα αγαπημένα τραγούδια, μου έρχονται σκέψεις, εικόνες, αναμνήσεις. Βυθίζομαι μέσα σε αυτά και όταν θέλω να εξωτερικεύσω/συζητήσω κάτι, χαμηλώνω την μουσική και ο σύντροφος ακούει. Μετά από τόσα χρόνια με έχει μάθει και είναι προετοιμασμένος να ακούσει τα πάντα(νομίζω….νομίζει;) από μένα.

Ανασκόπηση μπορεί να κάνω μετά από μία μεγάλη επιτυχία/χαρά ή αποτυχία/στεναχώρια στην ζωή μου, η οποία και στις δύο περιπτώσεις έχει και την λογική του απολογισμού! “Και τώρα τί;”

Σε εκείνο το σημείο της μεγάλης χαράς ή λύπης έχω την ανάγκη της ανασκόπησης, για να επαναπροσδιορίσω την θέση μου, οπότε και χρειάζομαι όλα τα δεδομένα της προηγούμενης χρονιάς-περιόδου.

Ανασκόπηση έκανα οταν τελείωσα το σχολείο και πέρασα στο πανεπιστήμιο, όταν έκλεισα τον πρώτο χρόνο στην δουλειά μου, όταν πήρα την πρώτη μου αύξηση, όταν “έχασα “την αγαπημένη μου θεία, όταν “έφαγα” την πρώτη ερωτική απογοήτευση, όταν αποφασίσαμε να παντρευτούμε με τον σύντροφό μου, όταν έμαθα πρώτη φορά τί σημαίνει να σε προδίδει “φίλος”, αλλά και όταν έμαθα έμπρακτα τί σημαίνει πραγματικός φίλος ζωής,  όταν έμαθα ότι είμαι έγκυος, όταν πήρα αγκαλιά πρώτη φορά το μωρό μου…τόσες στιγμές ευχάριστες και δυσάρεστες στην ζωή μου. Εκεί, ναι, κάνω ανασκόπηση. Ίσως όχι μόνο χρονιάς, βέβαια, αλλά ζωής!

Τέλος του χρόνου το μόνο που έχω ανάγκη είναι να κάνω ευχές για μία καλύτερη συνέχεια ζωής για όλους, γιατί δεν πιστεύω ότι η συγκεκριμένη αλλαγή ημερομηνίας μπορεί να σημαίνει για όλους κάτι.

Είναι ίσως το χρονικό σημείο που θέλουμε όλοι να ελπίζουμε ότι αν μαζέψουμε όλες τις ευχές μας και τις πούμε, θα γίνουν πραγματικότητα και θα έχουμε έναν καλύτερο κόσμο!

Αυτό μου αρκεί για αυτήν την συγκεκριμένη μέρα!

Eντάξει…ψέμματα! Θέλω να βγω και στο μπαλκόνι μας να δω όλα τα πυροτεχνήματα που σκάνε χαρούμενα στον ουρανό της πόλης μας!

Να κόψουμε την βασιλόπιτα και να δω σε ποιόν θα πέσει το φλουρί (όχι…”σικέ παιχνίδια” δεν κάνουμε! Το πιτσιρίκι το έχει πετύχει μία φορά, αλλά δεν το “κανονίζουμε” ! Η πραγματική ζωή είναι αλλιώς και πρέπει να το ξέρει! Δεν είμαστε πάντα τυχεροί.)

Να είμαστε καλά  και Καλή Χαμογελαστή Συνέχεια Ζωής με τρελλό κυνηγητό ονείρων (καλέ, υπάρχουν πολλά εκεί έξω! Βρείτε τα!)!

Ευτυχισμένη η νέα χρονιά μόνο με ευχάριστα νέα!

😀

(Photo by kirsche222)

 

2 Σχόλια

 • Reply philos 31 Δεκεμβρίου, 2011 at 5:20 μμ

  Χαίρομαι να βρίσκω φίλους διαδικτυακούς και να αισθάνομαι τόσα κοινά σημεία! Και γω δεν κάνω ανασκοπήσεις προγραμματισμένα αλλά μου αρέσει να ονειρεύομαι το μέλλον!

  Καλή χρονιά και χαμόγελα πολλά να έχει!

 • Reply Vivi 31 Δεκεμβρίου, 2011 at 5:46 μμ

  Ανασκόπηση σημαίνει συγχώρεση και λύτρωση!Βοήθεια και αντιμετώπιση τυχών προβλημάτων!Κατανόηση δικών μας λαθών πρωτίστως και αντιμετώπιση!Ψυχαναλυση(πάντα υπάρχει λύση)και αισιοδοξία για το αύριο!Ολα ξεκινάν απο εμάς και σιγουρά απέναντι ´καθρεφτίζονταί´καλές και κακές προσωπικότητες που περνάνε και μένουν η φεύγουν Αλλά όλοι κάτι αφήνουν!Κατανόηση λοιπόν και καλή ακρόαση απο τους συνανθρώπους μας.Ολοι ζητάμε αγάπη για να μπορέσουμε να δώσουμε πίσω στον κόσμο!Α και εμπιστοσύνη!Καλότυχο 2012 και εσωτερική γαλήνη σε όλους!!ΥΣ Ο Γκούτης του Μουσικοράματος ήταν για εμάς ο τότε Γεωργαντάς και βάλεεε;)

 • Leave a Reply

  You Might Also Like

   

  Εγγραφείτε στο newsletter για να μαθαίνετε νέα για εκδηλώσεις, βιβλία,
  διαγωνισμούς κ.α.

  Διεύθυνση email

  Subscribe!