ΒΙΒΛΙΑ

“Ο ΣΚΑΝΤΖΟΧΟΙΡΟΣ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ” (ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ)

31 Ιανουαρίου, 2015

Μια φορά κι έναν καιρό γεννήθηκε ένα μωρό σκαντζοχοιράκι, ο Οδυσσέας.

Είχε μεγάλη περιέργεια να γνωρίσει τον κόσμο, όμως φοβόταν.

Ήταν πολύ τρυφερός και ευαίσθητος, αλλά όσο φοβόταν η όψη του αγρίευε.

Κάθε φορά που ένιωθε φόβο, έβγαζε ένα νέο αγκάθι.

ο σκαντζόχοιρος που ξέχασε να φοβηθεί2

 

ο σκαντζόχοιρος που ξέχασε να φοβηθεί4

ο σκαντζόχοιρος που ξέχασε να φοβηθεί3

Είχε φτάσει στο σημείο να φοβάται και τον ίδιο του τον εαυτό.

Τρόμαζε με την ίδια του την εικόνα, που καθρεφτιζόταν στη λίμνη.

ο σκαντζόχοιρος που ξέχασε να φοβηθεί5

Σε εκείνο το σημείο συνάντησε τη Μυρτώ, μια γλυκειά πεταλούδα, που του εξήγησε πως η δύναμη που κρύβουν ακόμη και τα πιο μικρά πλάσματα είναι τεράστια.

Ακόμη και η ίδια που είναι τόσο εύθραυστη, με ένα δυνατό χτύπημα των φτερών της μπορεί να σηκώσει ανεμοθύελλα στην άλλη πλευρά του πλανήτη.

Η όμορφη Μυρτώ, που έγινε φίλη του, κέρδισε την εμπιστοσύνη του Οδυσσέα και κατάφερε να τον βοηθήσει ώστε να σταματήσει να φοβάται.

ο σκαντζόχοιρος που ξέχασε να φοβηθεί6

Το παιδικό βιβλίο “Ο σκαντζόχοιρος που ξέχασε να φοβηθεί” της Ιωάννας Γιαννακοπούλου που κυκλοφορεί από τις “Εκδόσεις Αιώρα” σε πολύ γλυκειά χρωματιστή εικονογράφηση της Ζωής Σεϊτάνη μιλά για τους φόβους που δημιουργούνται μέσα μας.

Με απλό και πολύ χαριτωμένο τρόπο μιλά για τη συντροφικότητα, τη φιλία και πώς βοηθούν να ξεπεράσουμε το πρόβλημα του φόβου.

Ένας φίλος που θα κερδίσει την εμπιστοσύνη μας, θα μας κάνει να στηριχτούμε πάνω του και θα μας βοηθήσει σιγά-σιγά να προχωρήσουμε προς την έξοδο από μια κατάσταση που μας στεναχωρεί ή μας φοβίζει.

Μηνύματα που απευθύνονται στα μικρά παιδιά που κάποιες φορές αντιμετωπίζουν με φόβο μια νέα κατάσταση, μια αλλαγή (π.χ. μια μετακόμιση, νέο σχολείο, μια αλλαγή στην οικογένεια).

Μηνύματα που αγγίζουν και τους μεγάλους που πολλές φορές μέσα στη δίνη των προβλημάτων και της κακής ψυχολογίας αδυνατούν να προχωρήσουν στη ζωή τους, χωρίς κάποιον που θα τους πιάσει από το χέρι και θα τους βοηθήσουν να βγουν στο φως.

Είναι φορές που πιστεύω, ότι ξεφυλλίζοντας παιδικά βιβλία σε όσο μικρές ηλικίες κι αν απευθύνονται, μπορούμε να βρούμε έννοιες που αγγίζουν και τις ψυχές των ενηλίκων. Των μεγάλων.

Των μεγάλων που είναι πάντα παιδιά. 🙂

Μαμά Μαμαδοπούλου 

No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like

 

Εγγραφείτε στο newsletter για να μαθαίνετε νέα για εκδηλώσεις, βιβλία,
διαγωνισμούς κ.α.

Διεύθυνση email

Subscribe!