ΒΙΒΛΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ…. Η ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ-ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΛΕΝΤΑ! :)

Νοέμβριος 21, 2013

Λίγο καιρό πριν σας είχα μιλήσει για το βιβλίο “Πολλαπλή Νοημοσύνη” της Ελένης Γαρυφαλάκη που κυκλοφορεί από τις “Εκδόσεις Διόπτρα” και έχει ως κύριο πυρήνα το θέμα ανακάλυψης των ικανοτήτων, κλίσεων και ταλέντων των παιδίων μας, αλλά γιατί όχι και των δικών μας.

Έχοντάς το στα χέρια μου περισσότερο καιρό, επανήλθα αρκετές φορές σε διαφορετικό κεφάλαιο κάθε φορά.

Είναι ένα εγχειρίδιο για γονείς, εκπαιδευτικούς και όχι μόνο.

Τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου το αγαπημένο Infokids.gr εγκαινίασε μία σειρά εκδηλώσεων στον “Ιανό” με τίτλο “Ενημερωμένοι Γονείς-Χαρούμενα Παιδιά” με πρώτη καλεσμένη ομιλήτρια την Ελένη Γαρυφαλάκη και τη διοργάνωση ενός βιωματικού εργαστηρίου με θέμα την “Πολλαπλή Νοημοσύνη“.

Eίχα την ευκαιρία να συναντήσω (επιτέλους :D) από κοντά την Ελένη και να παρακολουθήσω μία πραγματικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση.

Με απλά παραδείγματα, μας έδωσε να καταλάβουμε το νόημα της Πολλαπλής Νοημοσύνης και μικρά γενικά tip με τα οποία μπορούμε να ανιχνεύσουμε ικανότητες των παιδιών μας, αλλά και των δικών μας.

Ελένη Γαρυφαλάκη

Το γεγονός ότι η ίδια είναι παιδαγωγός και έχει εμπειρία από το εκπαιδευτικό μας σύστημα, βοήθησε στο να μας προτείνει σε γενικές γραμμές δράσεις και δραστηριότητες για να αναπτύξουμε μία προδιάθεση ταλέντου ή πώς μπορούμε να το αξιοποιήσουμε.

Μας ανέφερε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: ίσως να δυσκολευόμαστε να μάθουμε κάποιο παιδί να γράφει ένα γράμμα π.χ. το β. Δοκιμάζουμε να το ζωγραφίσουμε, δοκιμάζουμε να το φτιάξουμε με πλαστελίνη, δοκιμάζουμε να το τραγουδήσουμε ή και να το χορέψουμε. Φυσικά και δεν εννοούσε, ότι μπορείς να γράψεις με το χορό ή το τραγούδι. Μπορείς όμως με αυτόν τον τρόπο να τραβήξεις αρχικά το ενδιαφέρον του παιδιού μέσα από μία διάθεση, ενός ταλέντου, να το αποτυπώσεις στο μυαλό του,  έτσι ώστε στη συνέχεια να το εφαρμόσει στο χαρτί.

Άλλο αξιοσημείωτο είναι, ότι υπάρχει περίπτωση ο κάθε άνθρωπος να εμφανίζει σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό κάποιο είδος νοημοσύνης και σε διαφορετικές ηλικίες.

Π.χ. μπορεί κάποιο παιδί να έχει ανεπτυγμένη τη Γλωσσική Νοημοσύνη, που σημαίνει “Μαθαίνω ακούγοντας, διαβάζοντας, γράφοντας. Απολαμβάνω τις συζητήσεις.”  και όταν μεγαλώσει  να εμφανίσει και να αναπτύξει την “Κιναισθητική Νοημοσύνη”, που σημαίνει “Μαθαίνω καλύτερα όταν κινούμαι και όταν αλληλεπιδρώ. Εκφράζομαι μέσα από γκριμάτσες και χειρονομίες”.

 

Δείτε ένα χρήσιμο πίνακα που βρήκα σε κάποιο ενημερωτικο της εκδήλωσης :

pollapli noimosini leaflet A4

 

Σημείωσα ως σημαντικό, ότι για την ίδια την Ελένη Γαρυφαλάκη  δεν υπάρχει επιστημονικός ορισμός της Νοημοσύνης αφού, δεν είναι ένα μόνο πράγμα.

Εκτός από αυτό που λέμε, ότι έχουμε ως μυαλό π.χ. υπάρχει και το συναίσθημα, το οποίο επηρεάζει σε τεράστιο βαθμό την αντίληψή μας και τον προσδιορισμό αντιδράσεών μας.

Ελένη Γαρυφαλάκη2

Υπογράμμισε πολλές φορές τη σημασία του να μάθουμε στα παδιά μας την έννοια της συνεργασίας και την αξία που έχει, καθώς κερδίζουμε όλοι (ατομικά και ως σύνολο), όταν είμαστε μέλη μίας ομάδας και ότι το αποκλειστικό κυνήγι της πρωτιάς δεν είναι όλη αξία.

Ίσα-ίσα που το να επικεντρωνόμαστε αποκλειστικά και μόνο στο να είμαστε πρώτοι (στο σχολείο, στη δουλειά, σε μία δραστηριότητα) και με το να μην αναπτύσσουμε τη συλλογικότητα, ενέχει τον κίνδυνο καταρράκωσης του ατόμου, στην περίπτωση που χαθεί αυτό (και νομίζω, ότι όλοι ξέρουμε τουλάχιστον μία περίπτωση γνωστού μας, συμμαθητή, συμφοιτητή, όπου χάνοντας τα πρωτεία -χάθηκε ο κόσμος).

Σίγουρα, δεν μπορώ να συμπεριλάβω σε ένα ποστ, τα όσα συζητήθηκαν.

Επιστρέφοντας στο σπίτι, ξαναέπιασα το βιβλίο και είδα κι άλλα ενδιαφέροντα σημεία για σκέψη και πιστεύω, ότι ανάλογα με τα ερεθίσματα, που θα έχω κάποια άλλη στιγμή, θα επανέλθω και θα επανέρχομαι.

Ήταν πραγματικά μία αξιόλογη εκδήλωση για ένα αξιόλογο βιβλίο, από μία πολύ ανήσυχη και επικοινωνιακή εκπαιδευτικό και συγγραφέα.

(Μπορείτε να δείτε τις επόμενες πολύ ενδιαφέρουσες προγραμματισμένες εκδηλώσεις “Ενημερωμένοι Γονείς-Χαρούμενα Παιδιά” που διοργανώνει το Infokids.gr εδώ : http://www.infokids.gr/2013/11/kyklos-ekdiloseon-ston-iano-enimerom/)

logo_egxp

Κι εδώ έρχεται το καλόοοοοο!!

Διαγωνισμός με δώρο : 2 αντίτυπα του “Πολλαπλή Νοημοσύνη” της Ελένης Γαρυφαλάκη σε 2 τυχερές/ούς.

Από σήμερα μέχρι και τα μεσάνυχτα του Σαββατου 30 Νοεμβρίου 2013 έχετε την ευκαιρία να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό και να διεκδικήσετε ένα από τα δύο αντίτυπα του βιβλίου της Ελένης Γαρυφαλάκη “Πολλαπλή Νοημοσύνη” που κυκλοφορεί από τις “Εκδόσεις Διόπτρα”.

Για να δηλώσετε συμμετοχή, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αφήσετε σε σχόλιο (comment) στο τέλος του άρθρου την απάντηση στην ερώτηση :

“Έχετε διαπιστώσει, εάν μεγαλώνοντας ,έχετε αναπτύξει κάποιες ικανότητες-ταλέντα, που δεν είχατε τα προηγούμενα χρόνια;”

Θα σας δώσω ένα παράδειγμα, μιλώντας για μία διαπίστωση που αφορά τον εαυτό μου. Είχα διάφορες κλίσεις από μικρό παιδί. Στη μουσική, στα αθλήματα, στη γραφή (oh, welll!) και σε άλλα πράγματα. Την τελευταία δεκαετία έχω παρατηρήσει μία τάση και  προς τις κατασκευές.

Ξεκίνησε λίγο από τη ραπτική και κατασκευές χαρτοκοπτικής και έχει επεκταθεί σε πολλά σε άλλους τομείς, με πρόσφατο παράδειγμα το βάψιμο όλου του σπιτιού και την ανανέωση κάποιων λίγων επίπλων μας.

Έχω προσέξει, ότι εκτονώνομαι με το να δοκιμάζω να φτιάχνω πράγματα και όσο περνά ο καιρός και το εξασκώ, το εξελίσσω (για τα δικά μου δεδομένα πάντα). (Κιναισθητική νοημοσύνη, το λένε αυτό; Aχμ…!)

 

Καλή Επιτυχία!

:)

O διαγωνισμός θα δέχεται συμμετοχές  μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 30 Noεβρίου 2013.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονική κλήρωση μέσα από τον οποίο  θα αναδειχθούν οι τυχεροί/ές, που θα κερδίσουν από   ένα αντίτυπο του  βιβλίου!

Να καταγράψουμε και τους όρους του διαγωνισμού επίσημα, ε;

* To www.kidscloud.gr και οι Εκδόσεις Διόπτρα  διεξάγουν διαγωνισμό εκ του οποίου 2 τυχεροί/ές αναγνώστες/ριες θα κερδίσουν από  ένα αντίτυπο του παιδικού βιβλίου “Πολλαπλή Νοημοσύνη” της Ελένης Γαρυφαλάκη.

* Με τη λήξη του διαγωνισμού τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 30  Νοεμβρίου 2013 γίνεται η «κλήρωση» ηλεκτρονικά μέσω internet.

* Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχει οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο, άνω των 18 ετών, πλην των ιδιοκτητών του kidscloud.gr (της αφεντιάς μου, δηλαδή) καθώς και του συζύγου μου και των συγγενών μας Α’ βαθμού, αφήνοντας απλά την απάντηση σε σχόλιο.

*Για την παραλαβή του δώρου, ο/η νικητής/ρια θα ενημερωθεί από τη σελίδα του διαγωνισμού κατά τη λήξη και με αποστολή e-mail. Προϋπόθεση για την παραλαβή του δώρου είναι η ταυτοποίηση των στοιχείων του νικητή  και η αναφορά του ότι έχει συμμετάσχει και κερδίσει στο διαγωνισμό του kidscloud.gr.

*Ρητώς αναφέρεται ότι τα δώρα του διαγωνισμού δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή με άλλα αντικείμενα ίσης αξίας. Το kidscloud.gr διατηρεί το δικαίωμα να διαφοροποιήσει τους όρους της παρούσας προκήρυξης, ενημερώνοντας εγκαίρως το κοινό.

Οι διαγωνισμοί  δημοσιεύονται και στα diagonismos.grjaba.grnethall.gr,saveandwin.gr,  kerdise-to.gr , tixerakias.com, babysmart.gre-win.gr

 

 

191 Σχόλια

 • Avatar
  Reply ΙΩΣΗΦ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ Νοέμβριος 21, 2013 at 11:19 μμ

  Τέλειο!!!

 • Avatar
  Reply Dora Kerani Νοέμβριος 21, 2013 at 11:33 μμ

  ναι…να ασχολουμε με την διακοσμηση και την δημιουργια πραγματων,κοσμηματων!!!

 • Avatar
  Reply Maria k Νοέμβριος 21, 2013 at 11:37 μμ

  Ναι την ζωγραφικη

 • Avatar
  Reply Aris K. Νοέμβριος 21, 2013 at 11:56 μμ

  ναι, έχω διαπιστώσει

 • Avatar
  Reply mairi Νοέμβριος 22, 2013 at 12:17 πμ

  διαβάζω πια πολύ…! κανονικός βιβλιοφάγος έχω γίνει!

 • Avatar
  Reply Niki Νοέμβριος 22, 2013 at 12:18 πμ

  ναί, τώρα πιά ζωγράφιζω και κάνω πολλές κατασκευές κάτι που δεν έκανα τα προηγούμενα χρόνια

 • Avatar
  Reply Jackie Νοέμβριος 22, 2013 at 12:26 πμ

  Την χειροτεχνια.Το diy κ γενικα η ανακυκλωση

 • Avatar
  Reply Georgia Akouloglou Νοέμβριος 22, 2013 at 12:41 πμ

  Ενδιαφέρον και .. με χρώμα!

 • Avatar
  Reply αλεξανδρα Νοέμβριος 22, 2013 at 12:55 πμ

  Πολυ ενδιαφέρον!

 • Avatar
  Reply revekka Νοέμβριος 22, 2013 at 12:56 πμ

  ναι..το σκιτσο.

 • Avatar
  Reply ilias Νοέμβριος 22, 2013 at 1:03 πμ

  ναι το χορο

 • Avatar
  Reply KONSTANTINA K, Νοέμβριος 22, 2013 at 1:36 πμ

  καλή επιτυχία σε όλους!

 • Avatar
  Reply ΑΘΗΝΑ ΒΕΡΤΣΕΤΗ Νοέμβριος 22, 2013 at 1:38 πμ

  διαβαζω ποιο πολυ τωρα παρα οταν πηγαινα σχολειο πρι πολλα χρονια….

 • Avatar
  Reply ΕΛΕΝΗ ΜΑΤΖΑΡΙΔΟΥ Νοέμβριος 22, 2013 at 4:32 πμ

  ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ

 • Avatar
  Reply ΕΛΕΝΗ ΜΑΤΖΑΡΙΔΟΥ Νοέμβριος 22, 2013 at 4:53 πμ

  ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ

 • Avatar
  Reply Tonia Νοέμβριος 22, 2013 at 8:48 πμ

  ναι με την διακοσμηση

 • Avatar
  Reply ioanna zisiopoulou Νοέμβριος 22, 2013 at 8:54 πμ

  αν η υπομονη θεωρείται ταλεντο,τοτε ναι……

 • Avatar
  Reply anastasia Νοέμβριος 22, 2013 at 9:14 πμ

  πολυ ενδιαφερον…

 • Avatar
  Reply αννυ Νοέμβριος 22, 2013 at 9:26 πμ

  λόγω παιδιού αναπτύσσω δεξιότητες τουρτοstyling ιδιαιτέρως ευφάνταστου!!

 • Avatar
  Reply Παναγιώτης Νοέμβριος 22, 2013 at 9:27 πμ

  εγώ ανακάλυψα ότι έχω ταλέντο στα μαστορέματα στο σπίτι!!

 • Avatar
  Reply Σάνη Νοέμβριος 22, 2013 at 9:41 πμ

  αρκετα πραγματα..

 • Avatar
  Reply ΧΡΙΣΤΙΝΑ Νοέμβριος 22, 2013 at 9:49 πμ

  Γίνομαι όλο και καλύτερη στη οργάνωση του χώρου και του χρόνου

 • Reply Διαγωνισμός KidsCloud.gr με δώρο 2 αντίτυπα του βιβλίου "Πολλαπλή Νοημοσύνη" Νοέμβριος 22, 2013 at 9:58 πμ

  […] Για να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό, επισκεφτείτε αυτή εδώ τη σελίδα […]

 • Avatar
  Reply παναγιώτα Νοέμβριος 22, 2013 at 10:02 πμ

  με τα χρόνια έχω γίνει εξπέρ στο να οργανώνω πράγματα , ντουλάπες, σπίτια,ε κδηλώσεις και μου βγαίνει εύκολα, αβίαστα και με χαρά..θα ήθελα το βιβλίο για να δω τι νοημοσύνη είναι αυτό.χωροτξική?

 • Avatar
  Reply sot Νοέμβριος 22, 2013 at 10:13 πμ

  είμαι καλύτερη στην επικοινωνία.

 • Avatar
  Reply sot Νοέμβριος 22, 2013 at 10:14 πμ

  ναι νομίζω στην επικοινωνία.

 • Avatar
  Reply ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ Νοέμβριος 22, 2013 at 10:20 πμ

  Απο μικρή διάβαζα πάρα πολύ και απέδιδα λιγότερο….μεγαλώνοντας …ποτε δεν σταματησα την εκπαιδευση ΤΕΙ …..ΟΠΟΤΕ ΜΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΜΑ… ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ…ΝΑ ΠΕΤΥΧΑΙΝΩ ΤΟΥς ΣΤΟΧΟΥς ΜΟΥ!!!!!!!!!!Νοιωθω οτι βρηκα τον τροπο να κατακτησω ….τις γνωσεις….ολο αυτο μετα απο προσωπικη μαχη και πολυ κουραση!!!!!!εχοντας 3 παιδια σημερα …προσπαθω να τα βοηθησω…οσο πιο πολυ μπορω!!!!!!!!!
  Ένας αγωνας η ζωή!!!!!!!!!!

 • Avatar
  Reply EIR Νοέμβριος 22, 2013 at 10:27 πμ

  με χειροτεχνια τον τελευταιο χρονο.

 • Avatar
  Reply Γιώργος Νοέμβριος 22, 2013 at 10:30 πμ

  Έχω αναπτύξει αρκετά τη μνήμη μου

 • Avatar
  Reply MARIA KIRIAKOU Νοέμβριος 22, 2013 at 10:42 πμ

  ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΗΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΟΤΑΝ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΟΛΗ Η ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΩ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ!ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΑΡΓΑ ΟΜΩΣ!

 • Avatar
  Reply ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Νοέμβριος 22, 2013 at 10:52 πμ

  Φανταστικό! Πόσο θα το ήθελα… Μεγαλώνοντας τόλμησα να πειραματιστώ με τη διακόσμηση και να κάνω δειλά βήματα φιλοσοφικών συζητήσεων, κάτι που ως παιδί ούτε καν το σκεφτόμουν…

 • Avatar
  Reply Γιώτα Κ. Νοέμβριος 22, 2013 at 10:53 πμ

  Καταπληκτικό βιβλίο! Μεγαλώνοντας άρχισα να ασχολούμαι τελευταία με τη ραπτική και με την κατασκευή κοσμημάτων.

 • Avatar
  Reply Εφη Μαρκοζα΄νε Νοέμβριος 22, 2013 at 11:01 πμ

  Φυσικά, συνειδητοποίησα ότι τα καταφέρνω πολύ καλά και μου αρέσουν οι κατσκευές, αλλά και ανακάλυψα την αγάπη μου για την γυμναστική και την κίνηση!

 • Avatar
  Reply Χρυσουλα Λιβανου Νοέμβριος 22, 2013 at 11:02 πμ

  Κηπουρικη…από εκει που δεν ηξερα να ξεχωριζω τα φυτα τωρα εχω αποκτησει πολλες γνωσεις και βεβαια συνεχιζω να ψαχνω για καινουριες πληροφοριες.

 • Avatar
  Reply Γεωργία Νοέμβριος 22, 2013 at 11:15 πμ

  Ναι αρκετές όπως το να διακοσμώ τα δικά μου ρούχα και παπούτσια.

 • Avatar
  Reply Ιωάννα Α Νοέμβριος 22, 2013 at 11:38 πμ

  Διαβάζω πολύ, ό,τι βιβλίο βρω μπροστά μου θέλω να το διαβάσω! Παλιά δεν ήμουν έτσι, ούτε που τα πλησίαζα για να είμαι ειλικρινής!!

 • Avatar
  Reply Marianna Konstantinou Νοέμβριος 22, 2013 at 12:26 μμ

  Ναι, και περισσότερο προς τη ζωγραφική και τις χειροτεχνίες.

 • Avatar
  Reply antia Νοέμβριος 22, 2013 at 12:26 μμ

  nai, pleko

 • Avatar
  Reply DHMHTRHS STOIKOS Νοέμβριος 22, 2013 at 12:29 μμ

  να ασχολούμε με κατασκευες

 • Avatar
  Reply Dimitris Sapouridis Νοέμβριος 22, 2013 at 12:30 μμ

  Πάντα ήμουν ταλαντούχος,νομίζω…

 • Avatar
  Reply SOFIA Νοέμβριος 22, 2013 at 12:38 μμ

  ναι το διαβασμα!!!!!!1

 • Avatar
  Reply Μαριάννα Νοέμβριος 22, 2013 at 1:08 μμ

  Ναι!έχω αρχίσει και ασχολούμαι με τον αθλητισμό!

 • Avatar
  Reply ΓΩΓΩ Νοέμβριος 22, 2013 at 1:20 μμ

  ΕΥΤΗΧΩΣ ΝΑΙ…………

 • Avatar
  Reply Martha Νοέμβριος 22, 2013 at 1:22 μμ

  στην μαγειρικη,παλια ηταν αναγκη τωρα απολαυση!

 • Avatar
  Reply ολγα Νοέμβριος 22, 2013 at 1:24 μμ

  ανέπτυξα μια δεξιότητα στις κατασκευες…μαλλον απο την πολυ αγαπη για αυτα….και λόγω τις ενασχολησης μου με τα παιδια μου…

 • Avatar
  Reply eva Νοέμβριος 22, 2013 at 1:32 μμ

  τη ζωγραφική

 • Avatar
  Reply Αλεξάνδρα Χαβιάρα Νοέμβριος 22, 2013 at 1:58 μμ

  Πολύ ενδιαφέρουσα προσπάθεια

 • Avatar
  Reply ΒΛΑΡΑ ΑΛΕΞΙΑ Νοέμβριος 22, 2013 at 2:11 μμ

  Οτι αγαπώ το θέατρο!

 • Avatar
  Reply Amalia Νοέμβριος 22, 2013 at 2:19 μμ

  Άρχισα να μαθαίνω με πολύ μεγαλύτερη ευκολία ξένες γλώσσες. Μέχρι το λύκειο, αγγλικά με το ζόρι. Τώρα, τρεις γλώσσες και καταλαβαίνω άνετα και πολλές που δεν τις έχω διδαχθεί.

 • Avatar
  Reply Fani Karra Νοέμβριος 22, 2013 at 2:23 μμ

  Κατασκευές…

 • Avatar
  Reply Χρύσα Πριοβόλου Νοέμβριος 22, 2013 at 2:31 μμ

  ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ, ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΝ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙ!

 • Avatar
  Reply NΙΚΟΛΕΤΤΑ Νοέμβριος 22, 2013 at 2:32 μμ

  ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ.

 • Avatar
  Reply Μαρία Σ. Νοέμβριος 22, 2013 at 2:40 μμ

  Πολύ ενδιαφέρον και κρίμα που έχασα την εκδήλωση…:( Παλιά είχα ταλέντο στη ζωγραφική και στο γράψιμο (έγραφα παιδικές ιστορίες και ποιήματα), τώρα νομίζω ότι το ταλέντο μου έχει να κάνει πιο πολύ με μαγειρική και κατασκευές!!

 • Avatar
  Reply Νίκη Χολίδη Νοέμβριος 22, 2013 at 2:53 μμ

  Ανακάλυψα οτι έιμαι καλή στο να διδάσκω.

 • Avatar
  Reply olga Νοέμβριος 22, 2013 at 2:54 μμ

  οχι ιδιαιτερα

 • Avatar
  Reply EFI Νοέμβριος 22, 2013 at 3:41 μμ

  Έχω παρατηρήσει οτι μεγαλώνοντας θυμαμαι περισσότερους αριθμούς και τους απομνημονεύω πιο εύκολα.Πχ αριθμούς τηλεφώνων ή αριθμούς απο τραπεζικους λογαριασμούς.Αυτό όμως θέλει εξάσκηση.

 • Avatar
  Reply Αννα Νοέμβριος 22, 2013 at 4:05 μμ

  …σαν μαθητρια νομιζω πως δε το ειχα και τοσομε τις κατασκευες.Μεγαλωνοντας τα παω πολυ πολυ καλυτερα

 • Avatar
  Reply Χρυσούλα Βασιλείου Νοέμβριος 22, 2013 at 4:06 μμ

  Έχω γίνει πολύ καλύτερη στο να οργανώνω το χώρο και να διακοσμώ!

 • Avatar
  Reply ΒΟΥΛΑ ΛΑΟΥ Νοέμβριος 22, 2013 at 4:13 μμ

  TELEIO.

 • Avatar
  Reply MANIA Νοέμβριος 22, 2013 at 4:36 μμ

  ναι αρκετές φορές

 • Avatar
  Reply ROZA Νοέμβριος 22, 2013 at 5:10 μμ

  LIKE

 • Avatar
  Reply petroula Νοέμβριος 22, 2013 at 5:33 μμ

  ναι…στο αντιληπτικό κομμάτι κατά πολύ.

 • Avatar
  Reply ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΟΜΠΡΟΥ Νοέμβριος 22, 2013 at 6:20 μμ

  ΦΥΣΙΚΑ … Η ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ

 • Avatar
  Reply deppy Νοέμβριος 22, 2013 at 6:25 μμ

  THN ENASXOLHSH ME TH ZWGRAFIKH!!!1

 • Avatar
  Reply sonia bitsakou Νοέμβριος 22, 2013 at 7:24 μμ

  nai exw diapistwsei!

 • Avatar
  Reply deda Νοέμβριος 22, 2013 at 7:25 μμ

  ναι, έχω διαπιστώσει

 • Avatar
  Reply Andromache Νοέμβριος 22, 2013 at 7:31 μμ

  diy πράγματα

 • Avatar
  Reply Φωτούλα Ξανθοπούλου Νοέμβριος 22, 2013 at 7:33 μμ

  Δεν είμαι σίγουρη, ίσως όχι.

 • Avatar
  Reply Αλκμήνη Νοέμβριος 22, 2013 at 7:35 μμ

  Την ενσυναίσθηση μάλλον.

 • Avatar
  Reply Θωμαΐς Τσαμαΐδη Νοέμβριος 22, 2013 at 7:51 μμ

  Ακόμα και σήμερα ανακαλύπτω ότι έχω ταλέντα ή απλά ικανότητες που είχα παλαιότερα αποκλείσει ότι έχω και μου αρέσει που κάθε μέρα ανακαλύπτω και σε μένα και στα παιδιά μου, στην δουλειά μου, κάτι καινούργιο!!!

 • Avatar
  Reply ΕΛΕΝΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ Νοέμβριος 22, 2013 at 8:00 μμ

  Αυτό που έχω διαπιστώσει είναι οτι ενώ στα νιάτα μου ήμουν πολύ ανυπόμονη, τώρα έχω γίνει ιδιαίτερα υπομονετική. Καμία σχέση με το παρελθόν! Επίσης στα νιάτα μου δεν ασχολιόμουν σχεδόν καθόλου με το διάβασμα γιατί ήμουν πολύ δραστήριος τύπος ενώ τώρα είμαι ακριβώς το αντίθετο. Διαβάζω συνεχώς και καθημερινά. ‘Ετσι λοιπόν…ξύπνησα μια μέρα πριν πολλά χρόνια και αποφάσισα να διαβάσω φιλοσοφία! Ε…από τότε δεν έχω αφήσει φιλόσοφο για φιλόσοφο και όχι μόνο! Ποιός να μου το’λεγε στα νιάτα μου….δεν θα τον πίστευα!!!

 • Avatar
  Reply DEPI Νοέμβριος 22, 2013 at 9:06 μμ

  ΩΡΑΙΟ ΔΩΡΑΚΙ…

 • Avatar
  Reply Χριστίνα Κοτρώνη Νοέμβριος 22, 2013 at 9:10 μμ

  Ναι, και μάλιστα σε μεγάλη ηλικία…την επιχειρηματικότητα!

 • Avatar
  Reply ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Νοέμβριος 22, 2013 at 9:29 μμ

  Η κλιση που εχω παρουσιασει τα τελευταια χρονια ειναι της επικοινωνιας.

 • Avatar
  Reply Ευτέρπη Νοέμβριος 22, 2013 at 10:29 μμ

  Ναι η ζαχαροπλαστική!

 • Avatar
  Reply ΠΟΠΗ Νοέμβριος 22, 2013 at 10:48 μμ

  ΝΑΙ ΟΤΙ ΗΜΟΥΝ ΚΑΛΗ ΣΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΝΑ ΓΙΝΩ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ Ή ΜΑΝΙΚΙΟΥΡΙΣΤ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ!

 • Avatar
  Reply rena Νοέμβριος 22, 2013 at 11:04 μμ

  super

 • Avatar
  Reply Κατερίνα Νοέμβριος 22, 2013 at 11:39 μμ

  Ναι! Έχω διαπιστώσει ότι όσο περνούν τα χρόνια με ενδιαφέρει πολύ η αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων και η διακόσμηση!

 • Avatar
  Reply Θεόφιλος Νοέμβριος 22, 2013 at 11:43 μμ

  Νομίζω πως με τα χρόνια ανακαλύπτω την κλίση μου σε κατασκευές, κυρίως ξύλινες.

 • Avatar
  Reply Sakis Νοέμβριος 22, 2013 at 11:52 μμ

  like it!!!

 • Avatar
  Reply ioanna alexiou Νοέμβριος 23, 2013 at 10:11 πμ

  νομιζω πως ναι.

 • Avatar
  Reply Μαρία Γ. Νοέμβριος 23, 2013 at 10:33 πμ

  Ναι, πάρα πολλές ικανότητες και μάλιστα να κάνω ταυτόχρονα πολλά πράγματα!!

 • Avatar
  Reply ΕΛΙΣΑΒΕΤ Νοέμβριος 23, 2013 at 11:03 πμ

  ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ!ΙΔΙΩΣ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ!
  ΑΝΑΓΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΚΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΟΥ ΒΙΩΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ,ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥ ΜΑΣ!

 • Avatar
  Reply chrisa Νοέμβριος 23, 2013 at 11:29 πμ

  Μεγαλη υπομονή

 • Avatar
  Reply kwnina Νοέμβριος 23, 2013 at 12:02 μμ

  Ναι τις κατασκευές!!!!!!Κι οτιδήποτε χειροποίητο!!!!!!!!

 • Avatar
  Reply Νίκος Παπ. Νοέμβριος 23, 2013 at 12:05 μμ

  Σε κάποια πράγματα υπάρχουν βελτιώσεις και κάποια άλλα χαρακτηριστικά έχουν ελαττωθεί.

 • Avatar
  Reply ΑΝΙΤΑ Νοέμβριος 23, 2013 at 12:28 μμ

  ΣΤΗΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!

 • Avatar
  Reply βαρβαρα Νοέμβριος 23, 2013 at 12:30 μμ

  ναι στη μαγειρικη

 • Avatar
  Reply ΦΑΝΗ Νοέμβριος 23, 2013 at 1:16 μμ

  Μαγειρική!!!

 • Avatar
  Reply sofia Νοέμβριος 23, 2013 at 1:36 μμ

  Μεχρι να τελειωσω το πανεπιστημιο η μονιμη δηλωση μου ηταν πως δεν προκειται να παντρευτω ουτε να κανω οικογενεια. Τωρα στα 30 μου εχω ενα αγορακι 2 ετων και αυτο που ανακαλυπτω μερα με την μερα ειναι πως εχω γεννηθει για να ειμαι μανουλα….οπως ολες αλλωστε! Τα τελευταια 2 χρονια λοιπον αναπτυσω επιμονα δεξιοτητες διασκεδαστη, αλλα και κατασκευαστη αυτοσχεδιων παιχνιδιων για χαρη του μικρου μας τρελαρα! Βεβαια δεν ειμαι σιγουρη αν αυτα ονομαζονται δεξιοτητες η απλα…. μητροτητα!

 • Avatar
  Reply ΕΛΕΝΗ ΚΑΛΛΕΡΓΗ Νοέμβριος 23, 2013 at 3:01 μμ

  NΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΆΖΩ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ..

 • Avatar
  Reply Σωτηρία Νοέμβριος 23, 2013 at 3:29 μμ

  Μεγαλώνοντας άρχισα να ενδιαφέρομαι για την κηπουρική!

 • Avatar
  Reply eleni Νοέμβριος 23, 2013 at 3:55 μμ

  ναι τη χειροτεχνια και την επικοινωνια

 • Avatar
  Reply Stella Dimitrakopoulou Νοέμβριος 23, 2013 at 3:55 μμ

  Μάλλον όχι,το αντίθετο συμβάινει, μεγαλώνοντας ξεχνάς δεξιότητες που είχες αν δεν τις εξασκείς

 • Avatar
  Reply Elli V. Petsanidou Chatzi Νοέμβριος 23, 2013 at 4:10 μμ

  Τον χορό!

 • Avatar
  Reply Theodoros Νοέμβριος 23, 2013 at 4:40 μμ

  Ναι στους υπολογιστες

 • Avatar
  Reply ΕΥΑ ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗ Νοέμβριος 23, 2013 at 4:46 μμ

  ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ…..

 • Avatar
  Reply Nansy Νοέμβριος 23, 2013 at 4:58 μμ

  Ναι,με την φωτογραφία.

 • Avatar
  Reply Νάντια Ζ. Νοέμβριος 23, 2013 at 4:58 μμ

  δε θα το έλεγα!

 • Avatar
  Reply Πασχάλης Νοέμβριος 23, 2013 at 4:59 μμ

  Ισως το ποδόσφαιρο

 • Avatar
  Reply Anastasia Kakoulidou Νοέμβριος 23, 2013 at 7:30 μμ

  Ζωγραφική, κατασκευές, αααα και μεγάλο ταλέντο στην κουζίνα!! Και να δημιουργώ και να απολαμβάνω!!

 • Avatar
  Reply ΑΡΙΣΤΕΑ ΣΠΥΡΙΔΑΚΟΥ Νοέμβριος 23, 2013 at 8:06 μμ

  το ταλέντο μου είναι στην οργάνωση. έχω αναπτύξει ίσως τη λογική περισσότερο από τη φαντασία ??

 • Avatar
  Reply afroditi Νοέμβριος 23, 2013 at 10:38 μμ

  τον χορο

 • Avatar
  Reply ΙΩΣΗΦ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ Νοέμβριος 23, 2013 at 11:34 μμ

  nai

 • Avatar
  Reply Χριστίνα ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ Νοέμβριος 24, 2013 at 2:18 πμ

  Τα τελευταία δυο χρονια ανακάλυψα την κλίση μου στις κατασκευές και δημιουργίες!

 • Avatar
  Reply baggelis al. Νοέμβριος 24, 2013 at 8:48 πμ

  νομιζω πως ναι.

 • Avatar
  Reply ΑΡΓΥΡΟΥΛΑ Γ. Νοέμβριος 24, 2013 at 11:47 πμ

  ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ

 • Avatar
  Reply ioak Νοέμβριος 24, 2013 at 12:00 μμ

  ναι, σε κατασκευές

 • Avatar
  Reply Ioanna Νοέμβριος 24, 2013 at 12:00 μμ

  μάλλον όχι..

 • Avatar
  Reply Αναστασία Νοέμβριος 24, 2013 at 12:01 μμ

  έχω παρατηρήσει κάποιες κλίσεις σε τέχνες

 • Avatar
  Reply Σωκράτης Νοέμβριος 24, 2013 at 12:27 μμ

  Νομίζω ότι ακόμη δεν έχω εξερευνήσει τις δυνατότητές μου στο ελάχιστο

 • Avatar
  Reply ελευθερια Νοέμβριος 24, 2013 at 1:34 μμ

  από πολύ μικρή είχα ΚΟΛΛΗΜΑ με το διάβασμα..έκανα διάλειμμα απ’το σχολικό διάβασμα για να ξεκουραστώ και με την ευκαιρία…να διαβάσω και κάτι εξωσχολικό!!
  όσο περνάει ο καιρός..χειροτερευω..(χαχα)
  κι εχω την τάση να γράψω..έχω ήδη σκεφτεί τι ..μέχρι κι εξώφυλλο..μονο η τεχνική μου λείπει..

 • Avatar
  Reply Χριστίνα Νοέμβριος 24, 2013 at 1:52 μμ

  Ναι αλλάζω με τα χρόνια κάποιες δεξιότητες ! Ας πούμε ότι άρχισα να σφυρίζω από τότε που απέκτησα σκύλο !!!

 • Avatar
  Reply ΑΓΑΘΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ Νοέμβριος 24, 2013 at 2:23 μμ

  ΝΑΙ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΙ ΤΟΠΙΑ ‘Η ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΠΡΙΝ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΠΟΛΛΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΒΟΗΘΗΣΕΙΠΟΛΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ(Α’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ)

 • Avatar
  Reply Ντινα Νοέμβριος 24, 2013 at 4:21 μμ

  Μαλλον οχι

 • Avatar
  Reply ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΑΡΚΑΚΗ Νοέμβριος 24, 2013 at 6:35 μμ

  Έχω διαπιστώσει μία κλίση στις χειροτεχνίες κ στις επιχειρηματικές ιδέες. Το τελευταίο με έχει εντυπωσιάσει, γιατί ποτέ δε θεωρούσα τον εαυτό μου επιχειρηματικό μυαλό.. Πλέον προσπαθώ να εξελίξω το νέο μου “ταλέντο” με όποιο τρόπο μπορώ!

 • Avatar
  Reply Ελευθερία Νοέμβριος 24, 2013 at 7:46 μμ

  Αδιαμφισβήτητα

 • Avatar
  Reply Ευθύμιος Σπανός Νοέμβριος 24, 2013 at 8:29 μμ

  ναι!!!Ήμουν πολύ καλός αριθμομνήμων και τώρα αυτό με έχει βοηθήσει στην δουλεία μου!

 • Avatar
  Reply βίκυ Νοέμβριος 24, 2013 at 8:41 μμ

  Στη γραφή

 • Avatar
  Reply maria f. Νοέμβριος 24, 2013 at 10:40 μμ

  Ναι, ξεκίνησα να φτιάχνω επιτραπέζια παιχνίδια!

 • Avatar
  Reply Naiada Νοέμβριος 25, 2013 at 12:29 πμ

  οχι

 • Avatar
  Reply Χριστίνα Λαργατζή Νοέμβριος 25, 2013 at 8:39 πμ

  Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι μεγαλώνοντας θα διαπίστωνα την ιδιαίτερη ικανότητα μου στην ζωγραφική!

 • Avatar
  Reply ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΨΥΧΙΑ Νοέμβριος 25, 2013 at 11:48 πμ

  ΝΑΙ. ΕΧΩ ΜΙΑ ΚΛΙΣΗ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ.

 • Avatar
  Reply Maria Vetoulaki Νοέμβριος 25, 2013 at 12:14 μμ

  Καλημέεεερα!!! Ναι, πράγματι, έχω διαπιστώσει κάποιες ικανότητες στις οποίες όμως συμπεραίνω οτι είχα κλίση από παιδί, απλά τώρα, ανθίζουν!! Μερικές από αυτές είναι η ποίηση, η ζωγραφική και η ψυχολογική υποστήριξη : ) (ευχαριστούμε πολύ για την δυνατότητα συμμετοχής!! Το Θέλω Πολύ!! αυτό το βιβλίο!!!!)

 • Avatar
  Reply christina Νοέμβριος 25, 2013 at 1:58 μμ

  ναι, με τις κατασκευές diy κυρίως

 • Avatar
  Reply GEORGIA P. Νοέμβριος 26, 2013 at 6:47 πμ

  με το διαβσαμα

 • Avatar
  Reply ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Νοέμβριος 26, 2013 at 11:15 πμ

  ζωγραφικη , διακοσμηση!!!

 • Avatar
  Reply Maria Νοέμβριος 26, 2013 at 11:16 πμ

  Μετά το γάμο μου ανακάλυψα πως η διακόσμηση και η μαγειρική είναι οι προτεραιότητες μου στον ελέυθερο χρόνο μου . Τη βάφτιση του παιδιού μία φίλης μου την οργάνωσα εγώ με τα πάντα handmade .

 • Avatar
  Reply Ντίνα Νοέμβριος 26, 2013 at 10:37 μμ

  Νομίζω πως όσο μεγαλώνω ανακαλύπτω ταλέντα στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική!

 • Avatar
  Reply Andriana Νοέμβριος 26, 2013 at 10:39 μμ

  Ταλέντο στη κίνηση

 • Avatar
  Reply Γιώργος Νοέμβριος 26, 2013 at 10:42 μμ

  Με τα χρόνια ανακάλυψα πως έχω κλίση στην παραγωγή κρασιού και την αμπελουργία!

 • Avatar
  Reply maria marinaki Νοέμβριος 26, 2013 at 11:32 μμ

  Δημιουργικότητα και λεπτή κινητικότητα ήταν στοιχεία που δεν είχα ούτε σε μικρή ηλικία ανακαλύψει ότι διαθέτω.

 • Avatar
  Reply TaniaM Νοέμβριος 27, 2013 at 12:08 πμ

  Με τον ερχομό των παιδιών ξεκίνησε και η αναζήτηση για κατασκευές και καλλιτεχνίες! Το καλλιεργούμε σιγά σιγά!

 • Avatar
  Reply Μαριανθη Μ. Νοέμβριος 27, 2013 at 12:54 πμ

  ναι τις κατασκευες και την μαγειρική

 • Avatar
  Reply Κατερίνα Γορανίτη Νοέμβριος 27, 2013 at 1:52 μμ

  Να ζωγραφίζω

 • Avatar
  Reply Κατερίνα Γαλάζιου Νοέμβριος 27, 2013 at 2:37 μμ

  οσο μεγαλωνουμε και οσο εχουμε θεληση για γνωση και για δημιουργια μπορουμε να κανουμε πολλα πραγματα που δε ξεραμε οτι μπορουμε!

 • Avatar
  Reply katerina Νοέμβριος 27, 2013 at 3:04 μμ

  εκτός απο την διαισθηση πολλά πράγματα

 • Avatar
  Reply Χρυσα Βεϊζη Νοέμβριος 27, 2013 at 5:14 μμ

  Παντα ειχα μια κλιση στα καλλιτεχνικα. Και ασχολουμε με το να φτιαχνω πραγματακια για την κορη μου.(κορδελες, βραχιολακια κτλ.)
  Αυτο που δεν ηξερα ομως ειναι οτι εχω κλιση και στην ζαχαροπλαστικη. Βεβαια ειμαι και εγγονη ζαχαροπλαστη αλλα δεν το ειχα μεχρι προσφατα ανακαλυψει.

 • Avatar
  Reply Ermina Νοέμβριος 28, 2013 at 2:05 μμ

  ναι.και συνήθως μεσω βιωματικων εμπειριών.

 • Avatar
  Reply ΜΑΡΊΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΥ Νοέμβριος 28, 2013 at 2:07 μμ

  Την υπομονή κ τη διαλλακτικότητα που παλιότερα ούτε κατά διάνοια δεν είχα!

 • Avatar
  Reply Εύα Νοέμβριος 28, 2013 at 2:16 μμ

  Φυσικά! έχω διαπιστώσει την ανάπτυξη της
  διαπροσωπικής και ενδοπροσωπικής νοημοσύνης,
  που μέχρι τώρα τις ονόμαζα σε μία ως : συναισθηματική νοημοσύνη!

 • Avatar
  Reply ΕΡΑΣΜΙΑ ΟΡΟΥΤΣΟΓΛΟΥ Νοέμβριος 28, 2013 at 2:30 μμ

  Στο σχολείο αντιπαθούσα τις ώρες διαβάσματος κι ίσως ήταν και η αιτία που δεν προχώρησα τόσο όσο θα μπορούσα. Μεγαλώνοντας το διάβασμα [της δικής μου επιλογής] έχει γίνει ανάγκη για μένα, όαση μέσα στην καθημερινότητα και στα προβλήματα. Τελευταία θάθελα πολύ να ασχοληθώ και με το γράψιμο [νομίζω ότι τόχω] αλλά για νάμαι ειλικρινής η πρώτη μου προσπάθεια έχει μείνει ακόμη σε αρχικό στάδιο. Ελπίζω να το προχωρήσω γιατί θα τόθελα πολύ.

 • Avatar
  Reply anna Νοέμβριος 28, 2013 at 2:48 μμ

  από τότε που έγινα μαμά και απελευθερώθηκε το συναισθηματικό μου κομμάτι, ασχολούμαι με την κηπουρική και το ράψιμο.

 • Avatar
  Reply Anna Νοέμβριος 28, 2013 at 4:45 μμ

  Eκεί που παλιά δεν τα κατάφερνα στις κατασκευές σήμερα δουλεύοντας με παιδιά τα καταφέρνω περίφημα

 • Avatar
  Reply ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΔΟΡΛΗ Νοέμβριος 28, 2013 at 6:04 μμ

  παντα το “ειχα” με τις κατασκευες αλλα τώρα λόγω των παιδιών το έχω “παρακάνει’

 • Avatar
  Reply Con Νοέμβριος 28, 2013 at 10:28 μμ

  Ναι!…

 • Avatar
  Reply Christina Kanellopoulou Νοέμβριος 28, 2013 at 10:29 μμ

  ‘Εχω διαπιστώσει πως βαριέμαι ευκολότερα!

 • Avatar
  Reply κατερινα Νοέμβριος 28, 2013 at 11:22 μμ

  υπομονη

 • Avatar
  Reply joannapi Νοέμβριος 28, 2013 at 11:29 μμ

  Μεγαλωνοντας και ωριμαζοντας.. αρχισα να σκεφτομαι πιο σοβαρα..
  να θελω να διευρυνω τους οριζοντες μου μεσω της γνωσης ή οτιδηποτε εφαρμοστεου και ρεαλιστικου..
  Αρχισα να δουλευω τη σκέψη μου…

 • Avatar
  Reply ATHINA Νοέμβριος 29, 2013 at 12:14 πμ

  Με ενδιαφέρει αφάνταστα αυτό το βιβλίο! 3 παιδιά πολύ δουλειά…..

 • Avatar
  Reply Elena Νοέμβριος 29, 2013 at 9:53 πμ

  Νομίζω πως δεν έχει αλλάξει κάτι. Τα ίδια πράγματα μ’αρέσουν απο τότε που ήμουν παιδί!

 • Avatar
  Reply stellabak Νοέμβριος 29, 2013 at 11:39 πμ

  Νιωθω τον εαυτο μου πιο δημιουργικο σε διακοσμητικά και αλλα ειδη..
  Τελος εχω γινει πιο σκεπτομενη.

 • Avatar
  Reply ΕΙΡΗΝΗ Νοέμβριος 29, 2013 at 11:56 πμ

  Με ηρεμεί πολύ η μαγειρική, ενώ παλιότερα όχι και τόσο

 • Avatar
  Reply Νόρα Νοέμβριος 29, 2013 at 12:49 μμ

  Όχι,δεν έχω διαπιστώσει κάτι καινούριο. Ότι έκανα από μικρή (χορός, τραγούδι, γράψιμο, διάβασμα, κατασκευές) τα ίδια κάνω και τώρα και ότι δεν κατάφερνα ακόμα δεν το καταφέρνω (ζωγραφική , να παίξω κάποιο μουσικό όργανο, να πλέκω).

 • Avatar
  Reply vasiliki Νοέμβριος 29, 2013 at 1:46 μμ

  exw diapistwsei oti exw diaforopoiisei i anaptixei tis idi iparxouses kliseis pou eixa..k oti nai megalwnontas anakaliptw kai kanourgies!

 • Avatar
  Reply Μαργαρίτα Νοέμβριος 29, 2013 at 2:39 μμ

  Διαπίστωσα ότι αυξήθηκε η εξωστρέφεια και η κοινωνικότητά μου, το πώς επικοινωνώ με άλλους και πώς μπορώ να παρακινήσω τον κόσμο, με λόγια και πράξεις.

 • Avatar
  Reply Νικος Νοέμβριος 29, 2013 at 3:16 μμ

  Ενω στην παιδική ηλικία ήμουν κλειστός χαρακτήρας πλέον είμαι πάρα πολύ κοινωνικός. Φαντάζομαι λόγω οτι τα τελευταία χρόνια δουλέυω πωλητής σε κατάστημα.

 • Avatar
  Reply Νικος Καραπάνος Νοέμβριος 29, 2013 at 4:47 μμ

  Η διαχείριση κρίσεων

 • Avatar
  Reply Nikos Νοέμβριος 29, 2013 at 4:59 μμ

  Καλη τυχη σε ολους!

 • Avatar
  Reply thomais fountoulaki Νοέμβριος 29, 2013 at 5:04 μμ

  διαβαζω συνεχως!!!!! 🙂

 • Avatar
  Reply mpela Νοέμβριος 29, 2013 at 6:34 μμ

  !!!!!!!!!!!

 • Avatar
  Reply DEPI Νοέμβριος 29, 2013 at 6:55 μμ

  ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!

 • Avatar
  Reply Τσιρακίδου Παρθένα Νοέμβριος 29, 2013 at 8:15 μμ

  Τέλειο και ενδιαφέρον! Θέλω να το διαβάσω! Καλή τύχη!

 • Avatar
  Reply Sissi Νοέμβριος 29, 2013 at 8:22 μμ

  Είμαι διεισδυτική και κρίνω καλύτερα τους ανθρώπους

 • Avatar
  Reply yiannisp Νοέμβριος 29, 2013 at 8:23 μμ

  να “διαβάζω” πιο εύκολα τους ανθρώπους και να προφυλάσσομαι από αυτούς.

 • Avatar
  Reply Roula Kritikou Νοέμβριος 29, 2013 at 8:53 μμ

  Tα τελευταια χρονια ασχολουμαι με την κατασκευη γενικως.Απο καρτες μεχρι κερια,ραψιμο,πλεξιμο και οτιδηποτε χειροποιητο!

 • Avatar
  Reply Reby Νοέμβριος 29, 2013 at 11:55 μμ

  Μεγαλώνοντας παρατηρώ ότι αναπτύσσω την ενδοπροσωπική νοημοσύνη… παρατηρώ περισσότερο τις κινήσεις μου κ έχω μεγαλύτερο έλεγχο των προσωπικών μου επιδιώξεων.

 • Avatar
  Reply ΔΗΜΗΤΡΑ Νοέμβριος 30, 2013 at 12:28 πμ

  Σίγουρα, αλλά αλλάζουν κάθε τόσο!

 • Avatar
  Reply Eleni Νοέμβριος 30, 2013 at 12:50 πμ

  Νομίζω ότι όλοι μας μεγαλώνοντας αναπτύσσουμε την ενδοπροσωπική μας νοημοσύνη… Και είναι λογικό μέσα από τις εμπειρίες της ζωής να αποκτούμε αυτογνωσία… Ε, αυτό έχω καταφέρει κι εγώ μετά από πολύ κόπο! 🙂

 • Avatar
  Reply vaso Νοέμβριος 30, 2013 at 1:47 πμ

  καλη τυχη σε ολους πολυ ενδιαφερον βιβλιο!!

 • Avatar
  Reply Γιάννης Τσινάβος Νοέμβριος 30, 2013 at 2:21 πμ

  Να συγκρατώ τις ορμές μου….

 • Avatar
  Reply Claire Gianneli Νοέμβριος 30, 2013 at 6:50 πμ

  Είχα κλίση στη μουσική αλλα τα παράτησα…

 • Avatar
  Reply Ilias Νοέμβριος 30, 2013 at 11:24 πμ

  Ναι,προφανώς έχω διαπιστώσει.

 • Avatar
  Reply Δέσποινα Αναστασιάδου Νοέμβριος 30, 2013 at 11:24 πμ

  Ανακάλυψα το ταλέντο μου στην μαγειρική!!!!!!!! Καλές Γιορτές!

 • Avatar
  Reply Chris Νοέμβριος 30, 2013 at 12:46 μμ

  Το γράψιμο….

 • Avatar
  Reply αστεριος κ. Νοέμβριος 30, 2013 at 12:56 μμ

  nai,xeirotexnika.skeftomai na asxolithw me th mhxanologia paradoxws!!

 • Avatar
  Reply ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΚΑΤΣΑΓΩΝΗ Νοέμβριος 30, 2013 at 12:58 μμ

  με ραπτικη κι εγω σκεφτομαι να ασχοληθω αλλα μην ειναι της ηλικιας?κι η κολλητη μου επιασε το πλεξιμο τελευταια και γενικως ακουω κοσμο να στρεφεται στη χειροτεχνια τελευταια.

 • Avatar
  Reply gepaka Νοέμβριος 30, 2013 at 1:00 μμ

  τις κατασκευες!

 • Avatar
  Reply alexandra f Νοέμβριος 30, 2013 at 2:40 μμ

  diakrino mia stasimotita

 • Avatar
  Reply ΕΙΡΗΝΗ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ Νοέμβριος 30, 2013 at 3:31 μμ

  ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΟΤΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ!!!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΩΡΟ!!!

 • Avatar
  Reply Mi Xenopoulou Νοέμβριος 30, 2013 at 4:01 μμ

  Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι με τους υπολογιστές κάτι που δεν με ενδιέφερε στο παρελθόν … Πολύ όμορφο βιβλίο, καλή επιτυχία σε όλους και όλες!!!

 • Avatar
  Reply Nandia Perdiki Νοέμβριος 30, 2013 at 4:37 μμ

  Φυσικά και έχω διαπιστώσει πολλά πολλά ταλέντα που δεν τα ήξερα!!!

 • Avatar
  Reply Αντωνία Νοέμβριος 30, 2013 at 4:46 μμ

  Fusika kai mou exei tuxei!!

 • Avatar
  Reply vicky Νοέμβριος 30, 2013 at 5:29 μμ

  διαβαζω πιο πολυ τωρα

 • Avatar
  Reply xristos siafakas Νοέμβριος 30, 2013 at 6:05 μμ

  exo mathei na frontizo aytistika paidia pou katalava pos den diaferoun se tipote apo emas

 • Avatar
  Reply Αντιγόνη Παπαδοπούλου Νοέμβριος 30, 2013 at 7:34 μμ

  Nαι,διαπίστωσα οτι μπορώ να είμαι πολύ αποτελεσματική στις κατασκευές

 • Avatar
  Reply ΣΟΦΙΑ-ΟΛΓΑ ΑΤΜΑΤΖΙΔΟΥ Νοέμβριος 30, 2013 at 8:27 μμ

  εγω ανακαλυψα την τεχνικη του Decoupage σε συνδιασμο με την ζωγραφικη με πινελα, με ακρυλικα και τεμπερες! ζωγραφιζω και φτιαχνω διαφορα καδρακια…ασχολια που οποτε μπορω να την κανω, με ηρεμει και με χαλαρωνει…

 • Avatar
  Reply Γεωργία Ξηνταροπούλου Νοέμβριος 30, 2013 at 9:09 μμ

  καλή επιτυχία

 • Avatar
  Reply Lefkothea Z. Νοέμβριος 30, 2013 at 10:37 μμ

  την ζωγραφική.

 • Avatar
  Reply Georgios P. Νοέμβριος 30, 2013 at 10:39 μμ

  τις κατασκευές!

 • Avatar
  Reply fani Νοέμβριος 30, 2013 at 11:15 μμ

  την υπομονή!!!

 • Leave a Reply

  You Might Also Like

   

  Εγγραφείτε στο newsletter για να μαθαίνετε νέα για εκδηλώσεις, βιβλία,
  διαγωνισμούς κ.α.

  Διεύθυνση email

  Subscribe!