slider ΒΙΒΛΙΑ

Του Τομ οι Μαγικές Μηχανές

14 Νοεμβρίου, 2018

Ο Τομ και ο Μπαμπάς του λατρεύουν να φτιάχνουν μαζί πράγματα και πιο συγκεκριμένα, πράγματα που κινούνται.
Σύντομα οι εφευρέσεις τους έγιναν πιο γρήγορες, πιο μεγάλες και πιο τρελές.
Όμως ο Μπαμπάς χάνει τη δουλειά του.
Και μια θλίψη απλώνεται στο σπίτι σαν συννεφιά χειμωνιάτικη…μέχρι που ο Τομ σκαρφίζεται ένα σχέδιο για όλες τις τρελές τους εφευρέσεις και φτιάχνει κάτι καταπληκτικό.

Αυτή είναι μια σύντομη περιγραφή του παιδικού βιβλίου “Του Τομ οι Μαγικές Μηχανές” των Linda Sarah και Ben Mantle , που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ίκαρος σε μετάφραση από τον Αντώνη Παπαθεοδούλου.

Μια γλυκειά ιστορία ενός μπαμπά και του γιου του, που είναι γεμάτη ανατροπές, με τα πάνω και τα κάτω, όπως ακριβώς πηγαίνουν οι ράγες του τρένου της ζωής με όλους εμάς στα βαγόνια της. (Πςςςςς!! Πώς το είπα αυτό έτσι;…)
Οι χαρούμενες στιγμές  ανατρέπονται με απρόβλεπτα περιστατικά, που είναι πέρα από τις δικές τους δυνάμεις.

Προφανώς όμως ο πολυμήχανος μπαμπάς έχει μεγαλώσει ένα θετικό και αισιόδοξο μαχητή, που έχει μάθει να μην το βάζει κάτω και όταν πέφτει να ξανασηκώνεται.
Έτσι και όταν εμφανίζετεται η πρώτη δυσκολία, ο πιτσιρίκος ενεργοποιείται και βρίσκει τρόπο να παρακινήσει τον πατέρα του, για να κάνουν τη διαφορά και να ξεπεράσουν το εμπόδιο.
Στη δεύτερη δυσκολία, ο πατέρας είναι εκείνος που αναλαμβάνει δράση και όλα αλλάζουν προς το καλύτερο και  πάλι.

Η ζωή έχει δυσκολίες και αναποδιές.
Κάποιες φορές είναι πιο σκληρές και μας δείχνουν ένα πολύ άσχημο πρόσωπο.
Εμείς πρέπει να αγωνιζόμαστε και να ψάχνουμε πάντα για εκείνη τη διέξοδο, που θα μας οδηγήσει σε ένα χαρούμενο τρόπο ζωής.

Το γεγονός, ότι σε αυτή την οικογένεια δεν υπάρχει μητέρα, έμμεσα αφήνει να πλανάται η αίσθηση, ότι μπαμπάς και γιος, έχουν δεθεί ακόμη περισσότερο λόγω της απουσίας της.
Μια απουσία, που χωρίς να αναφέρεται, φωνάζει, ότι ίσως ήταν η πρώτη μεγάλη δυσκολία, από την οποία έχουν βγει δυνατοί και γι’αυτό συνεχίζουν να παλεύουν.

Το παιδικό βιβλίο “Του Τομ οι Μαγικές Μηχανές” είναι ένα βιβλίο με υπέροχη ζωντανή και λεπτομερή εικονογράφηση, που ξεχειλίζει ελπίδα και αισιοδοξία.
Για μικρούς και για μεγάλους.

Μπορείτε να ξεφυλλίσετε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου εδώ : Του Τομ οι Μαγικές Μηχανές 

Μαμά Μαμαδοπούλου

 

No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like

 

Εγγραφείτε στο newsletter για να μαθαίνετε νέα για εκδηλώσεις, βιβλία,
διαγωνισμούς κ.α.

Διεύθυνση email

Subscribe!