slider ΒΙΒΛΙΑ

Ο Μικρός Αρκούδος

16 Μαρτίου, 2023

Πόσο πολύ χαίρομαι, όταν γίνονται επανεκδόσεις υπέροχων κλασικών παιδικών εικονογραφημένων βιβλίων.
Οι εκδόσεις προηγούμενων δεκαετιών φέρνουν μαζί τους την ατμόσφαιρα της αντίστοιχης εποχής και κάθε φορά που ξεφυλλίζω τέτοια παραμύθια, κάνω διπλό ταξίδι. Ένα μέσα στην ιστορία που διηγείται και ένα δεύτερο στην εποχή που εμπνεύστηκε.

Μία τέτοια έκδοση έφτασε στα χέρια μου και αυτό που μπορώ να σας πω, είναι ότι στο τέλος έπιασα τον εαυτό μου να έχει ένα γλυκό χαμόγελο.
Ήταν όλη η παραμυθένια και ρομαντική ατμόσφαιρα που έφερε μαζί του.

Αναφέρομαι στο “Ο Μικρός Αρκούδος “ της Else Holmelund Minarik σε εικονογράφηση του Maurice Sendak που κυκλοφόρησε σε μετάφραση του Γιάννη Παλαβού από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και θα έχει και συνέχεια.
Η Else Holmelund Minarik , μια από τις σημαντικότερες Αμερικανίδες συγγραφείς παιδικών βιβλίων, δημιούργησε τη διάσημη σειρά Little Bear, η οποία εγκαινίασε το 1957 τη σειρά πρώτης ανάγνωσης του εκδοτικού οίκου Harper Collins, που ήταν πρωτοποριακή για την εποχή της.

Οι ιστορίες με το Μικρό Αρκούδο μέχρι και σήμερα θεωρούνται κορυφαία λόγω της λιτής δομής τους και των προσώπων που πρωταγωνιστούν, αλλά και γιατί για πρώτη φορά τα βιβλία απευθύνονταν άμεσα στα παιδιά, προκειμένου να εξασκηθούν στο διάβασμα μόνα τους.
Απευθύνεται σε ηλικίες από 3 ετών και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος και μπορείτε να ξεφυλλίσετε τις πρώτες σελίδες του εδώ

Ξεφυλλίστε το και εσείς.
Θα μεταφερθείτε νοσταλγικά σε μία άλλη, γλυκειά εποχή.

Και λίγα λόγια για την ιστορία από το οπισθόφυλλο:
Όταν κάνει κρύο, η μαμά αρκούδα ξέρει τι πρέπει να φορέσει ο μικρός αρκούδος για να μην κρυώσει.
Όταν ο μικρός αρκούδος πάει πετώντας μέχρι το φεγγάρι και γυρίζει, η μαμά αρκούδα έχει έτοιμο το φαγητό του και τον περιμένει.
Και, φυσικά, του έχει ετοιμάσει την τέλεια έκπληξη για τα γενέθλιά του.

Μαμά Μαμαδοπούλου

No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like

 

Εγγραφείτε στο newsletter για να μαθαίνετε νέα για εκδηλώσεις, βιβλία,
διαγωνισμούς κ.α.

Διεύθυνση email

Subscribe!