ΔΙΑΦΟΡΑ

Τρόποι προστασίας από κουνούπια και άλλα ζουζούνια

31 Μαΐου, 2016

Eπειδή έχω μεγαλώσει στην εξοχή, τα ζουζούνια κι εγώ, εγώ και τα ζουζούνια έχουμε γενικά μία σχέση αλληλοσεβασμού.
Εγώ σέβομαι εκείνα (δεν τα φοβάμαι και δεν τα ενοχλώ) κι αυτά σέβονται εμένα (όταν απομακρύνομαι, δεν με πλησιάζουν).

Υπάρχουν κάποια ζουζούνια όμως, που είναι εκνευριστικά, ενοχλητικά, ανατριχιαστικά, αηδιαστικά (ίου!), τα οποία δεν καταλαβαίνουν-δεν καταλαβαίνουν και γίνονται και επικίνδυνα.

Και πάλι όμως επειδή είμαι καλός άνθρωπος και εύχομαι Παγκόσμια Ειρήνη κι Αγάπη για όλο τον κόσμο και για τα ζουζούνια, προσπαθώ να μην χρησιμοποιώ βία, αλλά να λαμβάνω μέτρα πρόληψης και να τα απωθώ.

Όταν λίγες μέρες πριν παρέλαβα ένα πακέτο με προϊόντα Raid, ειλικρινά πολύ το χάρηκα. Ήταν το κατάλληλο timing.(Πού να το φανταζόσουν, μάνα,  ότι  ένα τέτοιο πακέτο δώρου θα μου έδινε τέτοια χαρά! Αλλά μέχρι που παντρεύτηκα εσύ ήσουν ο ζουζουνοδιώχτης.)

Προστασία από κουνούπια Raid2

 

Ήταν το κατάλληλο timing για αυτό το δώρο, γιατί απλά η Άνοιξη είναι η εποχή των εντόμων, η εποχή των ζουζουνιών, όπως λέω κι εγώ.

Ζουζούνια παντού και προς όλες τις κατευθύνσεις κι εγώ που είμαι της πρόληψης και κατά της βίας (πλην εξαιρέσεων που με αναγκάζουν, κύριε Πρόεδρε) κάθε χρόνο τέτοια εποχή εφαρμόζω κάποια από αυτά που μου έμαθε η μαμά μου- ο ζουζουνοδιώχτης και  με χαρά θα τα μοιραστώ μαζί σας ανά βασική κατηγορία εντόμων…ε…ζουζουνιών.

1. Κουνούπι το ενοχλητικό
Δεν μπορώ να πω, ότι είμαι από τους ανθρώπους που με καταδιώκουν τα κουνούπια.
Μάλλον δεν με βρίσκουν νόστιμη (και καθόλου δεν με πειράζει), ενώ αντιθέτως ξερογλείφονται μόλις μυριστούν την κόρη μου και τον μπαμπά της. Δεν χρειάζεται να εξηγήσω, γιατί τα λέω ενοχλητικά. Όλοι έχουμε εμπειρία και γνώση.

Τι έχω μάθει από τη μαμά μου:
α) Η υγρασία, η πρασινάδα που όμορφα φουντώνει στο μπαλκόνι, σε συνδυασμό με τα λιμνάζοντα νεράκια από τις ανοιξιάτικες βροχούλες αποτελούν τα πιο hot σημεία clubbing των κουνουπιών. Πολύ το διασκεδάζουν, σας λέω.
Μαζεύονται εκεί κι αφού τα πιουν κάνουν επίθεση μέσα στο σπίτι, για να φάνε και κάτι after clubbing.
Διάβασα ότι εντοπίζουν τους ανθρώπους από το διοξείδιο του άνθρακα, που εκπνέουμε.

Το να κρατήσεις την αναπνοή σου, είναι μια άποψη, αλλά κάποια στιγμή θα σκάσεις, οπότε θα σε εντοπίσει το κουνούπι ;

 

via GIPHY

(Και λέω ΤΟ κουνούπι γιατί μπορεί να είναι μόνο ένα μέσα στο σπίτι και να “γαζώσει” άπαντες.)

β) Εάν είμαστε ιδρωμένοι, πρέπει να κάνουμε συχνά ντους, γιατί τα βρωμιλίδικα έλκονται από τη μυρωδιά του σώματός μας.

γ) Και τι θα κάνεις όμως, που για να μην ιδρώνεις αυτήν την εποχή θέλεις να αφήνεις λίγο το παράθυρο ανοιχτό και το φως τα τραβάει μέσα τα άτιμα; Πόσο στα σκοτάδια να καθίσεις και πόσες σίτες να βάλεις γύρω-γύρω;

Μία λύση για όποιον έχει ένα σοβαρό πρόβλημα είναι η στολή μελισσοκόμων.
Ίσως δυσκολεύει το καπέλο το βράδυ στον ύπνο, αλλά είναι σωτήρια. Μπορεί να μην κοιμάσαι, αλλά τα κουνούπια δεν σε τσιμπούν.

Στολή μελισσοκόμων

Image by Darien Library

Εάν έχετε καλεσμένους και θέλετε να δείξετε το καινούριο σας φόρεμα, μπορείτε να επιλέξετε κάτι πιο εκλεπτυσμένο.
(Με κάποιο ρίσκο, βέβαια, γιατί το πόδι μένει εκτεθειμένο, αλλά μπρος τα κάλη….)

Στολή μελισσοκόμου
Image by Hashoo Foundation USA

Μία άλλη πρόταση είναι να σας στείλω για κάποια ώρα τον καλό μου.
Θα πρέπει να απομακρύνετε τα παιδιά από το χώρο και να τον αφήσετε για λίγη ώρα μόνο του. Θα βρίζει και θα τα κυνηγάει με μια παντόφλα ή ένα μαξιλάρι και είναι σίγουρο, ότι αφού τσακίσει το νευρικό σύστημα και το δικό σας και των κουνουπιών, όλα θα είναι μια χαρά.

Η πιο πρωτοποριακή πρόταση, κατά τη γνώμη μου, είναι μία απωθητική συσκευή από τη σειρά των προϊόντων Raid.  Μιλάμε ότι η νέα συσκευή είναι φο-βε-ρή. Μα πώς δεν την είχαν σκεφτεί τόσο καιρό;

ΝΕΑ αυτόματη συσκευή Raid Liquid, και ξέχνα το βάλε-βγάλε στην πρίζα. Εννοείται ότι προσφέρει αποτελεσματική προστασία από κουνούπια και κουνούπια τίγρης, για 40 νύχτες και είναι συμβατή με τα ήδη υπάρχοντα ανταλλακτικά Raid Liquid. Μα τα μεγάλα ατού της είναι ότι πρώτον: ανάλογα με το πρόβλημα των κουνουπιών που αντιμετωπίζεις, μπορείς μόνος σου να επιλέξεις ποιο επίπεδο έντασης θέλεις και δεύτερον και βασικοτερο: μπορείς να ρυθμίσεις –ναι,ναι, είναι αλήθεια- το χρονοδιακόπτη για 8, 12 ώρες ή και για συνεχόμενη λειτουργία και ειλικρινά, να ξενοιάσεις.  Κι όταν το λέω αυτό, το εννοώ. Όλα τα προηγούμενα χρόνια την περίοδο που τα κουνούπια έκαναν επίθεση στο δωμάτιο της μικρής, έπρεπε να θυμάμαι κάθε βράδυ να βάλω τη συσκευή στο ρεύμα και κάθε πρωί να τη σβήσω. Ενώ τη Raid Liquid την ρυθμίσαμε την πρώτη φορά για 8 ώρες και νομίζω ότι θα ασχοληθώ ξανά μαζί της, όταν χρειαστεί ανταλλακτικό. H συσκευή θα απενεργοποιηθεί αυτόματα και θα ενεργοποιηθεί ξανά την επόμενη ημέρα την ίδια ώρα. Λειτουργεί μόνο για όσο χρειάζεται, εξοικονομώντας προϊόν, ενέργεια και κατ’ επέκταση χρήματα.  που το υγρό ανταλλακτικό του διαρκεί 40 νύχτες και δηλώνω fan της.

Α, ναι και φυσικά υπάρχουν και οι κλασικές ταμπλέτες που χρησιμοποιούνται στην αντίστοιχη ειδική συσκευή. Το καινοτόμο σε αυτή την πρόταση είναι ότι έχουν κυκλοφορήσει με άρωμα λουλουδιών, γιατί κάποιοι θέλουν και αυτή την επιλογή.
Μία άλλη συσκευή είναι η Night & Day,  που λειτουργεί με ένα ειδικό πλακίδιο το οποίο προστατεύει μέρα και νύχτα, όχι μόνο από κουνούπια αλλά και από μύγες! Διαρκεί 240 ώρες και – βασικό – δεν έχει άρωμα!!

Οι προτάσεις είναι νομίζω για όλα τα γούστα.

Προστασία από κουνούπια Raid3

  1. Σκόρος ο τεμπέλης

Είναι η εποχή που προσπαθούμε να μαζέψουμε τα χειμωνιάτικα και να βγάλουμε τα καλοκαιρινά.
Είναι η εποχή που θα βρεθούμε ανάμεσα σε κουτιά, σακούλες, τα λερωμένα, τ’ άπλυτα, τα παραπεταμένα, πλυμμένα, ασιδέρωτα.
Στιγμές θα πελαγώσουμε, θα καθίσουμε πάνω σε έναν μπόγο ρούχα, θα κλάψουμε γοερά για λίγη ώρα, αλλά στο τέλος θα τα καταφέρουμε και θα έχουμε σώσει τα ρούχα μας από τον τεμπέλη σκόρο (και το νευρικό κλονισμό).

Μόνο οι φίλες σου μπορούν να καταλάβουν τι αντιμετωπίζεις, οπότε κάλλιστα μπορείς να τις καλέσεις για έναν καφέ, να συζητήσετε το πρόβλημα και να πάρετε δυνάμεις, για να συνεχίσετε. Χώρος ελεύθερος μπορεί να μην υπάρχει για να καθίσετε, αλλά θα τη βρείτε την άκρη και μια καλή κρυψώνα να τα πείτε ήρεμα.

 

Ρούχα

Image by bixentro

Τι έχω μάθει από τη μαμά μου:

α) Αερίζω και καθαρίζω καλά το χώρο της ντουλάπας. Γενικά είναι καλό να αερίζουμε  τις ντουλάπες μας όσο πιο συχνά μπορούμε, γιατί ο σκόρος αγαπάει την υγρασία.

β) Αποθηκεύω τα ρούχα σε κλειστά χάρτινα ή πλαστικά κουτιά και σακούλες και ο λόγος είναι ότι ο σκόρος δεν κάθεται να τρυπήσει πλαστικό ή χαρτί για να κάνει την δυναμική είσοδό του στα χώρο τον ρούχων, γιατί βαριέται. Γι’ αυτό και τον λέω τεμπέλη.

γ) Τα ρούχα που μαζεύω είναι όλα καθαρά και πλυμμένα. Ένα βρώμικο ή απλά ελάχιστα φορεμένο ρούχο, αποτελεί καταπληκτικό μεζέ για τους σκόρους. Είναι το γνωστό “βρώμικο” των σκόρων, αντίστοιχο με το «βρώμικο» που ψάχναμε να φάμε εμείς, όταν γυρίζουμε από τα ξενυχτάδικα.

δ) Χρησιμοποιώ σκοροκτόνα με άρωμα λεβάντας. Τα ρούχα και οι ντουλάπες μυρίζουν όμορφα.
Τα σκοροκτόνα Raid gel περιέχουν αιθέρια έλαια λεβάντας και προστατεύουν τα ρούχα από τα τεμπέλικα αλλά πειναλέα έντομα.

Προστασία από κουνούπια Raid4

  1. Μυρμήγκια και Κατσαρίδες (ΙΙΙΙΟΟΟΟΥΥΥ!!)

Τα μυρμηγκάκια τα συμπαθώ, όταν είναι έξω από το σπίτι. Υπερασπίζομαι το δικαίωμά τους να δουλεύουν και γι’αυτό από μικρή προστάτευα τις μυρμηγκοφωλιές. Επίσης μπορούσα να τις παρατηρώ για ώρες.
Τις άλλες, τις μισητές, τις αντιπαθητικές που ούτε το όνομά τους δεν θέλω να γράψω, που και μόνο που τις σκέφτομαι, ανατριχιάζω και σιχαίνομαι, δεν τις μπορώ, ούτε μέσα ούτε έξω από το σπίτι. Δεν τις μπορώ πουθενά!
Τι έχω μάθει από τη μαμά μου:
α) Δεν αφήνω εκτεθειμένα υπολείμματα τροφών, ούτε ψίχουλα. Σκουπίζω συχνά και δεν κρατάω σκουπίδια ημερών στο σπίτι. Επίσης δεν αφήνω για πολλές ώρες άπλυτα πιάτα. Τα μυρμήγκια και αυτές οι άλλες μυρίζονται τις τροφές και μαζεύονται.

β) Κρατώ καθαρές και σκεπασμένες τις αποχετεύσεις, γιατί αποτελούν καταπληκτικό πέρασμα στο σπίτι.

γ) Προληπτικά εννοείται ότι έχω το φονικό όπλο. Ναι, είναι η περίπτωση στην οποία γίνομαι αδίστακτη. Και επίσης εάν δεν δω πρώτα το πτώμα της επαίσχυντης, τότε φοράω εγώ τη στολή του μελισσοκόμου γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να κοιμηθώ μέσα στο σπίτι. Είναι από τις φορές που είμαι με το δάχτυλο στο σπρέι για να την πετύχω. Το αεροζόλ Raid που περιέχει έλαιο με άρωμα ευκαλύπτου, έχει γρήγορη δράση και είναι η ασφάλειά μου.

Προστασία από κουνούπια Raid5

Γενικά, όπως σας είπα και στην αρχή, ναι, δεν έχω πρόβλημα με τα ζουζούνια.

Όπως βλέπετε είμαι πολύ καλά προετοιμασμένη και γι’ αυτό δεν έχω εγώ πρόβλημα.
Όσο δεν με πειράζουν, δεν τα πειράζω κι εγώ.
Χαρ χαρ χαρ (είναι το σατανικό γέλιο του καρχαρία αυτό.)

Αγαπάμε την Άνοιξη!
Αγαπάμε αυτές τις πρώτες μεγαλύτερες και πιο ζεστές μέρες, που οι μπαλκονόπορτες ανοίγουν, τα λουλούδια στο μπαλκόνι ανθίζουν και μυρίζουν όμορφα και τα ζουζούνια μένουν μακριά.

Μακριά κι αγαπημένοι! 🙂

Μαμά Μαμαδοπούλου

 

7 Σχόλια

  • Reply Callie 3 Ιουνίου, 2016 at 9:57 πμ

    Καταρχάς μόλις θυμήθηκα ότι ξέχασα ανοιχτό το κουμπί της συσκευής μου… περίμενε! Ευτυχώς που πήγα γιατί είχα ξεχάσει και το φως από το πρωί που δεν είχα ανοίξει τα πατζούρια, χαχα! Η ιδέα με τον χρονοδιακόπτη φοβερή! Γενικά έχω ψύχωση με το θέμα αντικουνουπικό. Το καλοκαίρι το έχω ακόμα και στην τσάντα μου. ΣΤο παλιό το σπτι μας δεν είχαμε κουνούπια, σε αυτό όμως επειδή έχουμε κήπο τα κουνουπάκια μας μετά τις 6 το απόγευμα τα έχουμε, οπότε η Raid με σώζει. Αλλά φέτος θα πάρω με τον χρονοδιακόπτη! Ευχαριστούμε για όλα τα χρήσιμα… το πόσο γέλασα με τις στολές δεν λέγεται! Κάλη

    • Reply KidsCloud 3 Ιουνίου, 2016 at 11:06 μμ

      Kαι οικονομικό και αποτελεσματικό και σίγουρα πιο πρακτικό από τις στολές.
      Και σίγουρα κοιμάσαι. Το καπέλο του μελισσοκόμου ενοχλεί, σου λέω! Χαχαααααααααααααα!
      Φιλιά, όμορφη! 🙂

  • Reply ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΑΚΡΑ 13 Ιουνίου, 2016 at 10:32 πμ

    καλημέρα!! πρώτη φορά ακούω για το συγκεκριμένο προϊόν!! είμαι καταενθουσιασμένη!! μιας και είμαι μαμά τριών μικρών παιδιών είναι απαραίτητο να χρησιμοποιώ κάθε βράδυ αντικουνουπικά αλλά το σημαντικό είναι να μην είναι σε προσβάσιμο σημείο για τα παιδιά και συχνά αλλάζαμε τις ταμπλέτες μέσα στη νύχτα γιατί πλέον δεν έκαναν δουλειά!! αλλά με το συγκεκριμένο σύστημα, τι να πω, μου λύνει τα χέρια!! και με χρονοδιακόπτη και με ρυθμιστεί έντασης και δεν χρειάζεται πλέον να σηκώνομαι τη νύχτα για να αλλάζω ταμπλέτες!! τέλεια!! πολύ καλή ιδέα!! ευχαριστούμε πολύ για την ευκαιρία!!

  • Reply ΓΙΩΡΓΟΣ 14 Ιουνίου, 2016 at 6:42 μμ

    ΑΠΛΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.

  • Reply ΒΑΓΙΑ ΤΣΑΚΝΑΚΗ 15 Ιουνίου, 2016 at 5:22 μμ

    ΝΕΑ αυτόματη συσκευή Raid Liquid, και ξέχνα το βάλε-βγάλε στην πρίζα. Εννοείται ότι προσφέρει αποτελεσματική προστασία από κουνούπια και κουνούπια τίγρης, για 40 νύχτες και είναι συμβατή με τα ήδη υπάρχοντα ανταλλακτικά Raid Liquid. Μα τα μεγάλα ατού της είναι ότι πρώτον: ανάλογα με το πρόβλημα των κουνουπιών που αντιμετωπίζεις, μπορείς μόνος σου να επιλέξεις ποιο επίπεδο έντασης θέλεις και δεύτερον και βασικοτερο: μπορείς να ρυθμίσεις –ναι,ναι, είναι αλήθεια- το χρονοδιακόπτη για 8, 12 ώρες ή και για συνεχόμενη λειτουργία και ειλικρινά, να ξενοιάσεις. Κι όταν το λέω αυτό, το εννοώ. Όλα τα προηγούμενα χρόνια την περίοδο που τα κουνούπια έκαναν επίθεση στο δωμάτιο της μικρής, έπρεπε να θυμάμαι κάθε βράδυ να βάλω τη συσκευή στο ρεύμα και κάθε πρωί να τη σβήσω. Ενώ τη Raid Liquid την ρυθμίσαμε την πρώτη φορά για 8 ώρες και νομίζω ότι θα ασχοληθώ ξανά μαζί της, όταν χρειαστεί ανταλλακτικό. H συσκευή θα απενεργοποιηθεί αυτόματα και θα ενεργοποιηθεί ξανά την επόμενη ημέρα την ίδια ώρα. Λειτουργεί μόνο για όσο χρειάζεται, εξοικονομώντας προϊόν, ενέργεια και κατ’ επέκταση χρήματα. που το υγρό ανταλλακτικό του διαρκεί 40 νύχτες και δηλώνω fan της.

  • Reply ΚΑΛΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ 17 Ιουνίου, 2016 at 11:50 πμ

    H Raid Liquid προσφέρει αποτελεσματική προστασία από κουνούπια και κουνούπια τίγρης, για 40 νύχτες και είναι συμβατή με τα ήδη υπάρχοντα ανταλλακτικά Raid Liquid

  • Reply ΜΟΝΙΚΑ ΑΝΔΡΕΙ 20 Ιουνίου, 2016 at 6:47 μμ

    ΑΠΛΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.

  • Leave a Reply

    You Might Also Like

     

    Εγγραφείτε στο newsletter για να μαθαίνετε νέα για εκδηλώσεις, βιβλία,
    διαγωνισμούς κ.α.

    Διεύθυνση email

    Subscribe!