slider ΒΙΒΛΙΑ

Τα μικρά βιβλία της μόδας

11 Φεβρουαρίου, 2024

Μπορεί να μην με λες “φάσιο άικο”(fashion icon), αλλά ενημερώνομαι για τη μόδα. Την παρακολουθώ και πάντα μου αρέσει να μαθαίνω ιστορίες για όλους τους καλλιτέχνες, που δημιουργούν και γι’αυτό με μεγάλη περιέργεια αναζήτησα κάποια βιβλία από τη σειρά “Τα Μικρά Βιβλία της Μόδας” που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

Hermes, Dior, Chanel, Louis Voutton,Versace, Yves Saint Laurent, Gucci και Prada

Kάθε μικρό βιβλίο παρουσιάζει τον οίκο μόδας με τον οποίο καταπιάνεται, μιλώντας για την ιστορία των ιδρυτών-δημιουργών τους και την εξέλιξη στην πάροδο των χρόνο από την αρχή μέχρι και σήμερα.

Για να σας δώσω μία μικρή γεύση, θα σας πω  με πολύ λίγα λόγια, τι περιλαμβάνει το κάθε ένα από τα 3  μικρά βιβλία, που ξεφύλισσα.

  • Στο βιβλίο του οίκου μόδας “Hermes” παρουσιάζεται η ιστορία του οίκου με εικόνες από μεταξωτά μαντήλια, τσάντες, κοσμήματα και φωτογραφίες των στυλάτων γυναικών που έντυσε.
  • Η Coco Chanel ήταν μια γυναίκα, που άφησε το αποτύπωμά της στην μόδα και μέχρι και σήμερα αυτό το όνομα είναι συνδεδεμένο με την φινέτσα. Το βιβλίο Chanel αφηγείται την ιστορία της δημιουργού από την αρχή μέχρι το τέλος της ζωής της, αλλά και τη συνέχεια του οίκου μετά το θάνατό της. Παρακολουθούμε την επαναστατική ματιά της και την αποτύπωση του “αέρα” της όχι μόνο στα ρούχα, αλλά και σε αρώματα, κοσμήματα και αξεσουάρ.
  • Τέλος, το βιβλίο Dior ξεκινά με την αφήγηση της ανοδικής θεαματικής πορείας ενός ανθρώπου των τεχνών με ένα σύγχρονο όραμα διαποτισμένο με τις παραδόσεις της γαλλικής υψηλής ραπτικής. Εικόνες  των δημιουργιών του, φωτογραφίες με διάσημες γυναίκες που έντυσε ο διάσημος σχεδιαστής και η συνέχεια της επιτυχίας του οίκου και μετά το θάνατό του, είναι μερικά από αυτά που θα απολαύσετε ξεφυλλίζοντας το μικρό βιβλίο.

Με λίγα λόγια, είτε ακολουθείτε πιστά τη μόδα, είτε αγαπάτε να μαθαίνετε,  η σειρά “Τα Μικρά Βιβλία της Μόδας” προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στους αναγνώστες να ανακαλύψουν την ομορφιά και την ιστορία που κρύβονται πίσω από κάθε κομμάτι ρούχου και στιλιστική τάση.

Η σειρά κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

Μαμά Μαμαδοπούλου

No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like

 

Εγγραφείτε στο newsletter για να μαθαίνετε νέα για εκδηλώσεις, βιβλία,
διαγωνισμούς κ.α.

Διεύθυνση email

Subscribe!