ΔΙΑΦΟΡΑ

ΩΡΑ ΓΙΑ BEAUTE! ;)

19 Ιουνίου, 2013

Γενικά είμαι υπερασπιστής της άποψης, πώς πρέπει όλοι μας να αφιερώνουμε χρόνο για να περιποιούμαστε τον εαυτό μας. Άντρες και γυναίκες!

Το να φροντίζουμε τον εαυτό μας (δεν θα τολμήσω να αγγίξω το θέμα της υγείας) είναι σημαντικό και για την υγιεινή μας αλλά και για να νιώθουμε όμορφα.

Και όταν νιώθουμε όμορφα, το εκπέμπουμε! Εκπέμπουμε ομορφιά!

Δεν είναι απαραίτητο να αφιερώνουμε τις ατελείωτες ώρες καθημερινά.

Μπορούμε μία στις τόσες να κάνουμε συνολικό beaute λίγο πιο επίμονο, αλλά η καθημερινή φροντίδα είναι θέμα συνήθειας.

Δεν χρειάζεσαι πάνω από 7′-10′ το πρωί για να καθαρίσεις και να ενυδατώσεις το πρόσωπό σου.

Ούτε περισσότερο χρόνο για να φροντίσεις το σώμα σου και τα μαλλιά σου από τον κανονικό χρόνο που αφιερώνεις στο καθημερινό ντους-μπάνιο.

Υπάρχουν προϊόντα που βοηθούν πολύ στην καθημερινή φροντίδα και δεν κοστίζουν ακριβά.

Είχα την τύχη να δοκιμάσω προϊόντα της Garnier, τα οποία ενέταξα ενεργά στην καθημερινή δική μου περιποίηση και γι’αυτά θα σας μιλήσω.

Δεν θα είναι υπεροβολή, εάν σας πω ότι εδώ και 2 δεκαετίες (ω…είναι που αρχίζω να μετράω δεκαετίες πλέον…) στον πρωινό καθαρισμό του προσώπου μου χρησιμοποιώ σαπούνι. Μάλιστα σαπουνίζω το πρόσωπό μου βουρτσίζοντάς με ένα απαλό βουρτσάκι. Με αυτό τον τρόπο είναι σαν να κάνω ένα καθημερινό πήλινγκ.  Όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι το πήλινγκ.

Επειδή ακολουθώ αυτή τη διαδικασία καθημερινά, φροντίζω το σαπούνι που χρησιμοποιώ (που είναι πάντα σε υγρή μορφή) να μην είναι τόσο ισχυρό, για να μην μου ξηραίνει το δέρμα.

Δοκίμασα τον αφρό καθαρισμού Pure Active Fruit Energy της Garnier, ο  οποίος είναι απαλός, βοηθάει στο να εξαλειφθούν οι ατέλειες και μειώνει την έκκριση σμίγματος. Μυρίζει ωραία γιατί φυσικά έχει εκχύλισμα από ρόδι, γκρέιπφρουτ και βιταμίνη C και μόλις ξεπλυθεί το πρόσωπο με πολύ νερό, αισθάνεσαι  αναζωογόνηση.

Και φυσικά μετά από έναν καλό καθαρισμό ακολουθεί η ενυδάτωση. Μέχρι τώρα ξέραμε για τη γενική βασική ενυδάτωση.

Κι όμως η Garnier κάνει τη διαφορά κυκλοφορώντας  τη σειρά Hydra Match. Η σειρά περιλαμβάνει 4 κρέμες για διαφορετικές ανάγκες η κάθε μία.

Έχουμε πει εξάλλου, ότι είμαστε πια στην εποχή της εξειδίκευσης. Η σειρά περιλαμβάνει α) την Hydra Match για μικτή και λιπαρή επιδερμίδα, β) την Hydra Match για κανονική και μικτή επιδερμίδα, γ) την  Hydra Match για ξηρή και ευαίσθητη επιδερμίδα και δ) την Hydra Match για θαμπή και κουρασμένη επιδερμίδα. Εμένα μου “κάθισε”καλύτερα η τελευταία…ε…όπως και να το κάνουμε μία πρώτη κούραση την έχουμε (μετά τα 2α άντα :p)

Λίγη ώρα μετά την ενυδατική πάντα, πάντα, ΠΑΑΑΑΝΤΑ βάζουμε αντιηλιακή κρέμα.

Εντάξει…δεν είναι απαραίτητο να κάνετε ό,τι κάνω εγώ που φοράω αντιηλιακή χειμώνα-καλοκαίρι (που είναι βασικά…), αλλά τουλάχιστον εκεί γύρω στην άνοιξη είναι καλό να προφυλάσσουμε το δέρμα μας από την ηλιακή ακτινοβολία.

Και βέβαια είμαστε στην εποχή της BB Cream, όπου μία κρέμα προσφέρει πολλά πράγματα μαζί. Έτσι κυκλοφόρησε η Ambre Solaire BB Cream σε SPF 30 και SPF 50 για πιο ανοικτόχρωμες επιδερμίδες, η οποία προστατεύει από την ήλιο (ακτίνες UVA και UVB), ενυδατώνει, δίνει ομοιόμορφη λάμψη,αποτρέπει την εμφάνιση ρυτίδων που εμφανίζονται από τον ήλιο και καταπολεμά τις κηλίδες. Δεν είναι λιπαρή, είναι ανθεκτική στο νερό και δεν δημιουργεί ατέλιες.

Garnierkatharismos

Ήρθε η ώρα να σας μιλήσω για ένα προϊόν που λάτρεψα από τις πρώτες χρήσεις. Είμαι ένας άνθρωπος που λούζεται κάθε μέρα. Ξέεερω, τί θα μου πείτε.

Δεν γνωρίζω, εάν θα μείνω κουρούπα σε λίγα χρόνια, ξέρω, ότι έτσι έχω μάθει από τότε που ήμουν μικρή, καθώς δεν μπορούσα να διανοηθώ να κάνω προπόνηση ή να γυμνάζομαι και μετά να μένω άλουστη. Αυτός είναι ο λόγος που ψάχνω πάντα σαμπουάν που δεν επιβαρύνουν την τρίχα.Δεν χρησιμοποιώ προϊόντα styling πλην ελαχίστων περιπτώσεων. Επίσης προσπαθώ να κάνω συχνά μάσκες είτε του εμπορίου, είτε κάποιες που φτιάχνω μόνη μου. Επειδή, λοιπόν, έχω δοκιμάσει πολλά σαμπουάν και έχω να πω, ότι ελάχιστα  κάνουν αυτά που υπόσχονται στις σούπερ διαφημίσεις τους, τολμώ να μιλήσω για τη σειρά Fructis Goodbye Damage της Garnier . Δοκίμασα το σαμπουάν και το gel conditioner του και είμαι κατενθουσιασμένη. Τα μαλλιά μου δεν φριζάρουν (μεγάλο θέμα) και νομίζω, ότι οι άγριες άκρες τους  (αν έχεις μακριά μαλλία, θα με καταλάβεις) έχουν μαλακώσει.

Για το σώμα δοκιμασα το Garnier Beauty Oil. Λίγες σταγόνες μετά το μπάνιο και προσφέρει θρέψη, λάμψη, όμορφη επιδερμίδα και ωραίο και διακριτικό άρωμα. Μην το φοβάστε, που ακούτε λάδι. Απορροφάται γρηγορα, δεν κολλάει, δεν αφήνει σημάδια και ναι, μπορείτε να φορέσετε τα ρούχα σας αμέσως.

Garniermallia

Δεν είμαι beauty editor. Δεν είμαι ειδική.

Είμαι μία μαμά, που δεν ξεχνά, ότι είναι και γυναίκα και οφείλει να φροντίζει τον εαυτό της και για την ίδια, ακόμη και για το παιδί της και όχι μόνο! Όλους αυτούς τους λόγους που έχω ξαναπεί και μπορείτε να τους διαβάσετε εεεεεδώωω :  “Μαμά, είσαι και γυναίκα! Εεεεεεεε!!”

 Μαμά Μαμαδοπούλου

 

 

No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like

 

Εγγραφείτε στο newsletter για να μαθαίνετε νέα για εκδηλώσεις, βιβλία,
διαγωνισμούς κ.α.

Διεύθυνση email

Subscribe!