slider ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ KIDS' CLOUD ΔΙΑΤΡΟΦΗ

BROWNIES ΜΕ 3 ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ! (ΣΛΟΥΡΠ!ΠΑΝΕΥΚΟΛΟΤΑΤΟ.)

Μάρτιος 16, 2013
Πριν από καιρό σας είχα μιλήσει για ένα κορίτσι, που έχει απίστευτη όρεξη και μεράκι γι’αυτό που κάνει κι αυτό το εκπέμπει και μέσα από τις δουλειές της, αλλά και όταν την συναντάς.
Η Αθηνά Πάνου είναι μία food blogger, δημιουργός του υπέροχου sugarbuzz.gr και συγγραφέας του “Πλανήτη των Cupcakes” που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.
Σήμερα, που λέτε, έκανα βόλτα στο blog της και χάζευα τις υπέροχες και πανεύκολες συνταγές του.
Αυτό το καλό θα βρείτε στο sugarbuzz.gr. Η Αθηνά παρουσιάζει εντυπωσιακές συνταγές με τέτοιο τρόπο που φαίνονται πολύ προσιτές στο να τις επιχειρήσει όποιος θέλει.  Γιατί πώς να το κάνουμε..Δεν είμαστε όλοι γεννημένοι chef, αλλά έχουμε δικαίωμα στη ζαχαροπλαστική!! ;p
Ανακάλυψα μία συνταγή “κόλαση” σοκολάτας “Brownies με 3 σοκολάτες!”, η οποία μου φάνηκε πολύ εύκολη και σας την παρουσιάζω, όπως ακριβώς την περιγράφει η Αθηνα.
Υλικά
110γρ. βούτυρο
90γρ. κουβερτούρα
60γρ. σοκολάτα γάλακτος
90γρ. λευκή σοκολάτα
3 αυγά
200γρ. ζάχαρη
1 βανίλια(ή 1/2κ.γ. εσάνς βανίλιας)
100γρ. αλεύρι
1/4κ.γ. αλάτι

 

Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι 20*20εκ. (ή και στρογγυλό).
Τεμαχίζουμε όλα τα είδη σοκολάτας.
Σε κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο, τα κομματάκια κουβερτούρας και τα μισά από τη σοκολάτα γάλακτος. Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν (εγώ το έκανα σε μπεν μαρί). Αφού λιώσουν τα αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία.
Όταν δούμε ότι αρχίζει να γίνεται χλιαρό προς κρύο, ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς(αντιστάσεις)/160βαθμούς(αέρα).
Χτυπάμε σε ένα μπωλ τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια με αυγοδάρτη, απλά να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το λιωμένο μείγμα βούτυρο-σοκολάτες και ανακατεύουμε και συνεχίζουμε με το αλεύρι και αλάτι. Αφού ομογενοποιηθεί, ρίχνουμε και τα υπόλοιπα κομματάκια σοκολάτας γάλακτος και όλα της λευκής και ανακατεύουμε απαλά με κουτάλι.
Ρίχνουμε στο ταψάκι, βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε 30-35′.
Αφήνουμε μια ώρα να κρυώσει και μετά κόβουμε.
Προαιρετικά, λιώνουμε επιπλέον 50γρ. λευκής σοκολάτας και ρίχνουμε από πάνω από τα κομμάτια, αλλά μετά μιλάμε για υπερβολή! 🙂
Παρατηρήσεις:
– Τη μια φορά το άφησα 30′ και βγήκε αρκετά ζουμερό μέσα. Τη δεύτερη φορά το άφησα 5-6′ παραπάνω και είχε ψηθεί λίγο περισσότερο. Την πρώτη φορά ήταν λίγο πιο κολασμένο θα έλεγα! Αλλά σε δυσκολεύει λίγο στο κόψιμο, οπότε το έβαλα ψυγείο και μετά το έκοψα.
– Το σημαντικό, όπως αναφέρεται στο βιβλίο, είναι να πέσει η θερμοκρασία του μείγματος βουτύρου-σοκολάτας πριν αναμείξουμε τα αυγά.
(Σλουρπ!)
Έμαθα κι ένα ευχαριστο νέο και είπα να το μοιραστώ μαζί σας.
Η Αθηνά Πάνου δίνει την ευκαιρία σε όποιον επιθυμεί να φτιάχνει τα δικά του γλυκά, να το μάθει μέσα από τα σεμινάρια ζαχαροπλαστικής, που θα κάνει η ίδια το επόμενο διάστημα, τα οποία είναι πολύ προσιτά και απο οικονομική άποψη, καθώς η τιμή του κάθε σεμιναρίου είναι 25 ευρώ (συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ).

Ξετρελάθηκα με το ότι στο τελευταίο σεμινάριο θα μπορούν να πάρουν μέρος και τα παιδιά και να φτιάξουν τα δικά τους γλυκά.

 

Το πρώτο σεμινάριο στις 31 Μαρτίου, θα φτιάξετε και θα μάθετε να διακοσμείτε τα δικά σας cupcakes! Δε θα κάθεστε απλώς να κοιτάτε, αλλά θα τα κάνετε και εσείς! Πώς αλλιώς θα το απολαύσετε και θα μάθετε?! Εύκολες διακοσμήσεις με γλάσο αλλά και με ζαχαρόπαστα!

Στο δεύτερο σεμινάριο 7 Απριλίου, θα μάθουμε κάποιες συνταγές μπισκότων και παράλληλα θα τα διακοσμήσουμε με γλάσο! Πλησιάζει και το Πάσχα, τι πιο ωραίο από Πασχαλινές διακοσμήσεις?!

Στο τρίτο σεμινάριο 10 Απριλίου θα μάθουμε να φτιάχνουμε εύκολα και γρήγορα γλυκά! Μους σοκολάτας, Cheesecake και Brownies. Γλυκά που δεν θέλουν πολλή ώρα! Εύκολα παρασκευάζονται, εύκολα καταναλώνονται!

Στο τελευταίο σεμινάριο 14 Απριλίου θα φέρετε τα παιδάκια σας να περάσουν ένα δημιουργικό δίωρο! Να μάθουν να φτιάχνουν cupcakes και να δημιουργήσουν τις δικές τους διακοσμήσεις ! Όταν θα έρθετε να τα πάρετε, τα χαμόγελα θα είναι σίγουρα!

Και φυσικά κανένας δε θα φεύγει με άδεια χέρια…!! (Πολλά υποσχόμενο ακούγεται αυτό και Σλουρπ! υποψιάζομαι!)

Λόγω των περιορισμένων θέσεων κάντε την κράτηση σας στο sugarbuzzseminars@hotmail.com.

Ο χώρος βρίσκεται στην οδό Αγ.Βαρβάρας 47, Κάτω Χαλάνδρι. Απέχει 1-2′ από τη στάση “Αβάνα” (Λεωφορεία 550 “Παλ.Φάληρο-Κηφισιά”, Χ14 ” Σύνταγμα-Κηφισιά”, τρόλευ 19 “Μουσείο-Στ.Χαλανδρίου”).

Έχω να σας πω, ότι η Αθηνά θα σας κερδίσει με το που θα τη συναντήσετε.

Είναι ένα γλυκό κορίτσι, που αγαπάει αυτό που κάνει και το κυριότερο από όλα για μένα, κάνει όνειρα και τα κυνηγάει επιμένοντας σε αυτά!

Αξίζει να την παρακολουθήσετε!

Αφήστε που θα ξετρελαθείτε με τα γλυκά, που θα ετοιμάσετε μαζί της! (Σλουρπ, σας λέω, δοκιμασμένοοοο!) 🙂

 

Μαμά Μαμαδοπούλου

No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like

 

Εγγραφείτε στο newsletter για να μαθαίνετε νέα για εκδηλώσεις, βιβλία,
διαγωνισμούς κ.α.

Διεύθυνση email

Subscribe!