slider ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

“ΦΥΓΑΜΕ ΓΙΑ MIKROPOLIIIIIIIIIIS!! :D”

20 Σεπτεμβρίου, 2011

Εκπαιδεύοντας τους πολίτες του αύριο στην πόλη-θαύμα!!

Μα, σίγουρα θα είναι πόλη-θαύμα! Γεμάτη παιδιά από 2 έως… όσο κι αν είσαι και νιώθεις παιδί! Κι αν δεν νιώθεις τώρα, θα νιώσεις εκεί! (Επίσημα αφορά τις ηλικίες 2-13 ετών. Χμ! Μέσα είσαι κι εσύ! )

Αυτή είναι η 2η Μικρόπολις και από όσα έχω διαβάσει θα την επισκεφτούμε και δεν θα ξεκολλάμε!

Έχει 8 (wow!) γειτονιές για όλα τα γούστα! Kανονική πόλη, δηλαδή!!!

* Γειτονιά της Γεύσης : Mε μουσικομαγειρέματα από τον Ευτύχη Μπλέτσα , γλυκά μαγειρέματα και μαθήματα γεύσης από την Κίτσα Μπουκίτσα (την λάτρεψα μόνο από το όνομα)

* Γειτονιά της Φύσης : To 2011, λέει, είναι το παγκόσμιο έτος Δασών και η Ελληνική Εταιρία Προστασίας των Δασών, ο Αρκτούρος και ο Ελληνικός Κόσμος θα μας μάθουν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα για τα Δάση

* Γειτονιά της Οικογένειας : Σίγουρα με ό,τι πιο όμορφο στην ζωή από την Action Aid, WWF, το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, την Σπείρα και τη Νεολαία Υπερ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

* Γειτονιά της Φροντίδας : Για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Το Εργαστήρι Θεάτρου Πόρτας της Ξένιας Καλογεροπουλου, οι Μορφές  Έκφρασεις και το Ωδείο Φίλιππος Νάκας θα βρίσκονται εκεί για τους λιλιπούτιους επισκέπτες.

* Γειτονιά της Μουσικής : Καμεράτα στις 25/09 και δραστηριότητες από το Ωδείο Φίλιππος Νάκας

* Γειτονιά της Άθλησης : Η ΚΑΕ Περιστερίου δίνει μαθήματα μπάσκετ

* Γειτονιά της Οδ.Ασφάλειας : To Iνστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς μέσα από παιχνίδι μαθαίνει στα παιδικά κανόνες οδικής ασφάλειας

* Γειτονιά της Τεχνολογίας : To Αthens International Τechnology και η Εκπαιδευτική Τηλεόραση μιλούν με παιχνίδια για ασφάλεια και γνώση στο διαδίκτυο

Ουφ! Τα είπα!

Βασικές Πληροφορίες:

Πού πάμε, οέο; : Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι). Υποδομές χώρου φιλικές προς ΑμΕΑ. Πρόσβαση με Αττικό Μετρό: Γραμμή 3 – Στάση Κεραμεικός. Είσοδος – Έξοδος από οδό Περσεφόνης.

Πότε; : Τετάρτη 21 – Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, 09.00 – 14.00: Μόνο προγραμματισμένες επισκέψεις Δημοτικών Σχολείων απ’ όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής.

· Σαββατοκύριακο 24 & 25 Σεπτεμβρίου, 10.00 – 20.00: Παιδιά και συνοδοί, προγραμματισμένες επισκέψεις Φορέων για το Παιδί.

Είσοδος ; : 1. Δωρεάν είσοδος: Δημοτικά Σχολεία, Φορείς για το Παιδί, ΑμΕΑ.

2. Ενήλικες και παιδιά άνω των 2 ετών: 5€ το άτομο.

3. Πολύτεκνοι και επισκέπτες άνω των 65 ετών: 3€ το άτομο, με την προσκόμιση σχετικής κάρτας.

4. ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟΟΟΟΟ: Πακέτο 4 εισιτήριων: 8€, μόνο μέσω www.webdealer.gr.

5. Προπώληση: Public Συντάγματος και The Mall Athens: 4€ το άτομο .

Πότε: 21 – 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Η διοργάνωση είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης(μου αρέσει αυτό το καινούριο Δια Βίου Μάθησης πάντως-άσχετο!) και Θρησκευμάτων και εγώ δεν θα σας πω πολλά ακόμα γιατί  θα το αδικήσω.  Καλό είναι να το ζήσουμε αν μπορούμε! Εμείς θα το δούμε σαν εκδρομή και θα πάμε το Σαββατοκύριακο, γιατί ούτως ή άλλως τις καθημερινές θα είναι ανοιχτή η διοργάνωση μόνο για Δημοτικά Σχολεία με προγραμματισμένες επισκέψεις.

Kι αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες www.mikropolisfestival.gr

Θα τα πούμε εκείιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι………….:D

No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like

 

Εγγραφείτε στο newsletter για να μαθαίνετε νέα για εκδηλώσεις, βιβλία,
διαγωνισμούς κ.α.

Διεύθυνση email

Subscribe!