slider ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ KIDS' CLOUD

4+1 μύθοι πως, όταν το παιδί λείπει διακοπές, όλα είναι διαφορετικά! ;)

23 Ιουλίου, 2012

Περιμένεις τις παππουδογιαγιοδιακοπές!

Πωωωωωωωω! Πόσα πράγματα θα είναι διαφορετικά!

1.Θα κοιμηθείς περισσότερο. Νομίζεις!
Η αλήθεια είναι ότι :
Τις καθημερινές κοιμάσαι μισή ώρα περισσότερο, γιατί το παιδί λείπει, αλλά  η ώρα προσέλευσης στο γραφείο δεν αλλάζει.
Τα Σαββατοκύριακα που, ναι, μπορείς να κοιμηθείς :

α) σε παίρνει τηλέφωνο το πιτσιρίκι από τις 08:00, γιατί θέλει να σε ακούσει,

β) σε παίρνει τηλέφωνο στις 08:30 κάποιος συγγενής, που γνωρίζει ότι ξυπνάς νωρίς το Σαββατοκύριακο, όταν έχεις το παιδί, αλλά έχει ξεχάσει ότι το παιδί λείπει,

γ) έχεις συνηθίσει το πρωινό ξύπνημα,

και

δ) ο νόμος του Μέρφυ λέει, ότι όλο και κάποιος θόρυβος θα προκύψει και θα σε ξυπνήσει, οπότε το αργότερο 08:30 – 09:00 ξυπνάς.

Οπότε…δεν κοιμασαι περισσότερο.

2. Θα έχεις λιγότερες δουλειές να κάνεις. Νομίζεις!
Η αλήθεια είναι ότι:
* Οι πολλές δουλειές δεν προκύπτουν μόνο από το παιδί.
Το μικρό! Υπάρχει ένα μεγάλο παιδί, που λέγεται “μπαμπάς” και ο οποίος αρέσκεται να απλώνει τα πράγματά του σε όοοοοοοοολο όοοοοοοοοοολο το σπίτι. Είτε είναι το παιδί στο σπίτι, είτε όχι! Άρα αυτό είναι σταθερή αξία!
Άσε που όσο το μικρό παιδί μεγαλώνει, μαθαίνει να μαζεύει τα πράγματά του και καμιά φορά και κανένα ρούχο του μπαμπά, οπότε… μάλλον είναι χειρότερα τα πράγματα με την απουσία του.

* Η σκόνη είναι φίλη μας και είναι παντού. Ω,ναι!
Δεν φεύγει μαζί με το παιδί.
Παραμένει και κάθεται στα έπιπλα, στα πατώματα, στα ράφια.

* Επίσης, ένα απίστευτο πράγμα.
Tα ρούχα σας λερώνονται.  Ακόμη κι όταν λείπει το παιδί. Ναι, είναι λιγότερα, αλλά …είναι!

* Άλλη μία κακή συνήθεια, είναι το φαγητό.
Άτιμο πράγμα η πείνα. Μα…να τρώμε κάθε μέρα; ;p
Άρα, μαγείρεμα, ψώνια κλπ, παραμένουν.

* Επίσης με αφορμή την απουσία του παιδιου, κάνεις και δουλειές έκτακτες (αναδιοργάνωση ντουλάπας, ανανέωση σπιτιού, ανακαίνιση κλπ).

Οπότε…δεν κάνεις λιγότερες δουλειές. 

3. Θα ξεκουραστείς. Μισό λεπτό….Μπουαχαχαχααχα! Νομίζεις!
Η αλήθεια είναι ότι:
* Γνωρίζουν και στη δουλειά σου, ότι το παιδί λείπει και όλο και κάτι προκύπτει και…
“Ευκαιρία να κάνουμε αυτό το ραντεβού πιο άνετα και ήρεμα , ίσως λίγο πιο αργά” κλπ κλπ, επειδή δεν έχεις την πίεση του “Με περιμένει το παιδί στο σπίτι και ξέρετε, πρέπει να φύγω”
Βέβαια κι εσύ έχεις την άνεση χρόνου, οπότε όλο και θέλεις να κλείνεις εκκρεμότητες και  με τούτα και με εκείνα γυρίζεις πιο αργά στο σπίτι. Κουρασμένη.

* Θέλεις να κάνεις ό,τι δεν μπορείς το υπόλοιπο διάστημα, που είσαι λίγο πιο δεσμευμένη με τις ανάγκες του παιδιού.  Θέλεις να δεις όσους περισσότερους φίλους μπορείς (κυρίως τους φίλους σου που είναι μόνοι τους ή και ζευγάρια χωρίς παιδιά και συνήθως μπορούν να σε δουν ώρες που εσύ δεν μπορείς, γιατί τις καθημερινές εσείς έχετε διαβάσματα κλπ και γιατί τα Σαββατοκύριακα αυτοί ξυπνούν, όταν εσείς σαν οικογένεια τρώτε μεσημεριανό και το βράδυ δεν μπορείτε να βρεθείτε εκτός, γιατί το παιδί κοιμάται νωρίς). Είναι χαρά να βλέπεις τους φίλους σου και ανανεωτικό, αλλά όταν είσαι μαθημένη με άλλο πρόγραμμα και  κανονίζεις 3-4 καφέδες στη σειρά …το βράδυ έρχεσαι και είσαι  χαρούμενη, αλλά “κομμάτια”. Να τα λέμε αυτά!

* Επίσης επειδή νομίζεις ότι τα Σαββατοκύριακα μπορεί και να κοιμηθείς περισσότερο, ξενυχτάς (κάνοντας δουλειές, κάνοντας παρέα, πηγαίνοντας βόλτα, βλέποντας ταινίες κλπ) και φτάνοντας στο πρωινό ξύπνημα, που είναι περίπου σταθερή η ώρα (βλ. παραπάνω)….τελικά έχεις κοιμηθεί συνολικά λιγότερο.

Οπότε…δεν ξεκουράζεσαι!

4. Ξοδεύεις λιγότερα! ……..Μουαχαχαχαχαχα! (δις) Νομίζεις!
Η αλήθεια είναι ότι :
Ξοδεύεις περισσότερα, γιατί θέλεις να κάνεις κάποια πράγματα για σένα και τον καλό σου, για το σπίτι (λίγο beaute, λίγο κάποιες εξόδους παραπάνω, καφέδες, καλέσματα σε φίλους, ανανέωση εξοπλισμού σπιτιού κλπ)…οπότε απλά ξοδεύεις περισσότερα.

Οπότε.. δεν ξοδεύεις λιγότερα!

5. Έχεις περισσότερο διαθέσιμο χρόνο! Νομίζεις!
Η αλήθεια είναι ότι:
Έχεις τον ίδιο χρόνο και επειδή το πρόγραμμά σου είναι πιο χαλαρό, το κάνεις  άνω-κάτω και τελικά, έτσι όπως τα καταφέρνεις….στην ουσία δεν αλλάζει τίποτα. Μην σου πω, ότι είναι πιο περιορισμένος.

Οπότε.. δεν έχεις περισσότερο χρόνο!

Σίγουρα η περίοδος των παππουδογιαγιοδιακοπών είναι ανανεωτική και για τους γονείς και για το παιδί και σίγουρα υπάρχουν πράγματα που απολαμβάνουν και οι μεν και οι δε, όσο είναι χώρια.

Απλά έχω την εντύπωση, ότι από την ώρα που έγινα γονιός και “φυτεύτηκε” αυτό το “πρέπει” μέσα μου, που είναι βέβαια απόρροια του βαθύτερου “θέλω” μου (τί είπα πάλι;Μόνη μου το σκέφτηκα!), μπαίνω σε ένα πρόγραμμα από το οποίο δεν ξεφεύγω εύκολα ακόμη κι όταν το παιδί είναι μακριά.
Συνειδητά και υποσυνείδητα.

Και μην μου πείτε το Σαββατοκύριακο, να κλείσω κινητό και να αποσυνδέσω τηλέφωνο σταθερό από την πρίζα, γιατί το έκανα κι αυτό.
Και με ξύπνησε το πιτσιρίκι του γείτονα, που έπαιζε στο μπαλκόνι! ;p

 Maμά Μαμαδοπούλου

(photo via http://blog.mandylynne.com/?p=3371 )

5 Σχόλια

  • Reply talibanoula 24 Ιουλίου, 2012 at 7:06 πμ

    χμμμ με προβληματισες!!
    και εγω που πονταρα πως οταν θα μεγαλωσει, θα εχω εστω και λιιιγο παραπανω χρονο για υπνο και δουλειες!
    πωπω σαν τον γκρινιαρη θα καταντησω με βλεπω!
    αλλά οπως ειπες: ”από την ώρα που έγινα γονιός και “φυτεύτηκε” αυτό το “πρέπει” μέσα μου, που είναι βέβαια απόρροια του βαθύτερου “θέλω” μου…”
    Υποκλινομαι!!!

    • Reply KidsCloud 24 Ιουλίου, 2012 at 9:06 πμ

      Χαχαχαχα! Χρόνο για δουλειές θα έχεις! Εντάξει… και για ύπνο!
      Απλά είναι η δυσκολία που έχεις στο να διαχειριστείς το χρόνο σου.
      Θες να κάνεις τόοοοοσα πολλά και δεν υπάρχει ανάγκη τήρησης απόλυτου προγράμματος!
      Και κάπου εκεί ανάμεσα στην μαύρη τρύπα του “Πω πωωωω! Έχω δικό μου χρόνο”, χάνεται ο ύπνος! Τουλάχιστον για μένα! Άλλη μαμά μπορεί να σου πει κάτι διαφορετικό!!
      Ευχαριστώ! Να είσαι καλά και να ελπίζεις ότι μόλις μεγαλώσει λίγο θα κοιμηθείςξ! Εξάλλου κάθε παιδί είναι διαφορετικό! 🙂

  • Reply vivi 24 Ιουλίου, 2012 at 9:07 πμ

    Η κουραση θα είναι Ολο και μεγαλύτερη τα καλοκαίρια που λείπει το παιδι γιατί απλά μεγαλώνουμε και η ιδέα της ξεκούρασης δεν ισχύει για τους λόγους που προανέφερες!Τουλαχιστον δεν είσαι μονη!Εγω τουλαχιστον ταυτιστηκα

  • Reply ΧΡΙΣΤΙΝΑ 24 Ιουλίου, 2012 at 9:15 πμ

    Επιτέλους γιατί πια νόμιζα οτι κάτι κάνω εγω λάθος. Είμαι 4 εβδομάδες χωρίς παιδί και πάω για υπερκόπωση χωρίς να έχω τελειώσει αυτά που είχα προγραμματίσει .

  • Reply mariax 24 Ιουλίου, 2012 at 9:48 πμ

    Μα φυσικα τα παιδια φευγουν για να κανουμε πιο πολλες δουλειες.Ασε που κοιμομαστε πιο αργα γιατι και καλα θα ξυπνησουμε πιο αργα και τελικα κοιμομαστε λιγοτερο.Εγω το πηρα αποφαση δεν θα τις προλαβω τις δουλειες.Φιλακια.

  • Leave a Reply

    You Might Also Like

     

    Εγγραφείτε στο newsletter για να μαθαίνετε νέα για εκδηλώσεις, βιβλία,
    διαγωνισμούς κ.α.

    Διεύθυνση email

    Subscribe!