ΒΙΒΛΙΑ

Η Οδύσσεια του μικρού Οδυσσέα

27 Μαΐου, 2020

Πριν από λίγες  ημέρες ήρθε στα χέρια μου το παιδικό βιβλίο “Η Οδύσσεια του μικρού Οδυσσέα” της Έφης Αργυροπούλου.
Η Έφη είναι δημιουργός του site www.workingmoms.gr και μαμά του Κωνσταντίνου και του Δημήτρη.
Εφόσον ήταν ήδη αρθρογράφος, δεν άργησε να την πιάσει το μικρόβιο και της συγγραφής, πολύ περισσότερο δε, όταν είχε και την παρακίνηση και την έμπνευση από τα παιδιά της.

Ελάτε να διαβάσουμε μαζί το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Ο Οδυσσέας είναι ένα μικρό, άτακτο και καλομαθημένο παιδί, που οι γονείς του του προσφέρουν απλόχερα ό,τι ζητήσει. Τί θα συμβεί, λοιπόν, ένα πρωινό στο δρόμο προς το σχολείο; Τί “Οδύσσεια” θα περάσει ο Οδυσσέας, ώστε να καταλάβει ότι όλα αυτά που του είχαν δοθεί γενναιόδωρα δεν τα έχουν όλα τα παιδάκια; Τί θα πρέπει να βιώσει για να αντιληφθεί ότι όλα αυτά που απολαμβάνει ο ίδιος κάποια παιδάκια δεν τα έχουν καν ονειρευτεί; Ένα παραμύθι για να μάθετε εσείς, γλυκά παιδάκια, να εκτιμάτε και να ευχαριστείτε τους γονείς σας για όσα με αγάπη και κόπο σας προσφέρουν καθημερινά και να μην τα θεωρείτε παντοτινά, γιατί όλα στη ζωή αλλάζουν ξαφνικά! Ο αλήθινός πλούτος είναι η αγάπη και η ευτυχία, όχι τα παιχνίδια και τα λεφτά.

Νομίζω, ότι από μόνη της η παραπάνω περιγραφή δίνει το στίγμα και το μήνυμα του βιβλίου, που είναι και η ουσία της ευτυχίας στη ζωή.
Θα έλεγα ότι το βιβλίο δεν απευθύνεται μόνο στα παιδιά. Όπως τα περισσότερα παιδικά βιβλία, περνά μήνυμα και στους γονείς, που προσφέροντας πολλά πράγματα χωρίς μέτρο, χωρίς περιορισμό, χωρίς “όχι”, κακομαθαίνουν τα παιδιά.

Μπορώ να φανταστώ, πόσο συγκινητικό μπορεί να είναι για μία μητέρα δημιουργό, η εισαγωγική εικόνα του πρώτου βιβλίου της να είναι μια ζωγραφιά του παιδιού της και το λέω αυτό, γιατί αυτό συναντάμε στην πρώτη σελίδα του βιβλίου. Τη ζωγραφιά “εξώφυλλο” που ζωγράφισε ο γιος της Έφης, Κωνσταντίνος για αυτή την ιστορία.


Στις τελευταίες σελίδες θα βρείτε κριτικές ψυχολόγων και παιδαγωγών (όπως της Δρ. Λίζας Βάρβογλη, Σίας Γονατά, Σοφίας Λίναρη και Αγγελικής Καβαλλιεράτου), που δεν μένουν στον απλό θετικό σχολιασμό της ιστορίας, αλλά μεταφέρουν απόψεις και συμβουλές για την ψυχολογία και  συμπεριφορά των παιδιών, αλλά και τη διαχείρισή τους από τους γονείς.

Το παιδικό βιβλίο “Η Οδύσσεια του μικρού Οδυσσέα” της Έφης Αργυροπούλου κυκλοφορεί  στα βιβλιοπωλεία σε εικονογράφηση της Ευτυχίας Στυλιανέα.
Ένα βιβλίο για να μάθουν τα παιδιά να μην πλεονεκτούν. 🙂

 

Μαμά Μαμαδοπούλου

No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like

 

Εγγραφείτε στο newsletter για να μαθαίνετε νέα για εκδηλώσεις, βιβλία,
διαγωνισμούς κ.α.

Διεύθυνση email

Subscribe!