ΒΙΒΛΙΑ

Πώς το βιβλίο της Εύης Σταθάτου μου χάρισε μια θέση στο τρένο.

Μάιος 14, 2017

Όπως σας έχω ξαναπεί, κουβαλώ πάντα τουλάχιστον ένα βιβλίο μαζί μου.
Λατρεύω την παρέα του ιδιαίτερα στη διαδρομή στο τρένο, γιατί είναι η ώρα που χωρίς να με διακόψει κάποιος, θα διαβάσω αρκετές σελίδες.
Δεν με απασχολεί, εάν έχω θέση ή όχι.
Μου αρκεί να βρω  μια γωνίτσα, για να βολευτώ ακόμη και όρθια, για να ξεκινήσω την ανάγνωση.

Λίγες ημέρες πριν και ενώ διάβαζα με μεγάλη προσήλωση ομολογουμένως, ένας ευγενέστατος κύριος σηκώθηκε και μου πρόσφερε τη θέση του.
Κοίταξα γύρω μου.
Δεν υπήρχε κάποιος που να είχε πραγματική ανάγκη τη θέση, ούτε μεγαλύτερος, ούτε μαμά με παιδί, ούτε κάποιος με κάποια άλλη ανάγκη, οπότε σκέφτηκα “Τί ιππότης!”,  τον ευχαρίστησα και κάθισα.
Νόμισα, ότι επρόκειτο να κατέβει στην επόμενη στάση, αλλά μετά από 10 λεπτά τον είδα να κάθεται απέναντί μου.
Απόρησα λίγο.
Συνέχισα να διαβάζω και όταν κάποια στιγμή σήκωσα τα μάτια μου τον είδα, που είχε καρφώσει τα μάτια του στο βιβλίο, που διάβαζα.

O.M.G.!
Νομίζει, ότι είμαι έγκυος και σε δίδυμα μάλιστα, σκέφτηκα!

Το βιβλίο που διάβαζα ήταν το “Ο ξεχωριστός κόσμος των διδύμων” της Εύης Σταθάτου.

Δεν  έχω κάποια ιδιαίτερα φουσκωμένη κοιλίτσα, αλλά ήμουν τόσο απορροφημένη, που ο άνθρωπος θα θεώρησε ότι είμαι μία μέλλουσα μαμά.

Φυσικά και δεν ήξερε ότι  το διάβαζα για να μάθω γι’αυτό το μαγικό ταξίδι, που ζουν οι γονείς με δίδυμα, αλλά και για να μοιραστώ μαζί σας τις εντυπώσεις μου, που μπορεί να ενδιαφέρουν μαμάδες που περιμένουν δίδυμα ή έχουν αποκτήσει πρόσφατα δίδυμα ή απλά έχουν την ίδια περιέργεια με μένα.

(Αλήθεια, τώρα….έχω παχύνει και δεν μου το λέτε; H ζυγαριά τα ίδια δείχνει! ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΧΑΛΑΣΕΙ Η ΖΥΓΑΡΙΑ; Χριθτούλη μου! )

Ας σοβαρευτώ όμως.

Η Εύη είναι μια δραστήρια μαμά 3 αγοριών.
Τα 2 από τα αγόρια της είναι δίδυμα.
Αποφάσισε να συγκεντρώσει την εμπειρία της και με τη βοήθεια ειδικών να ετοιμάσει έναν πολύ χρήσιμο οδηγό για γονείς διδύμων.
Πρόκειται για έναν οδηγό που ξεκινά από την αρχή αυτού του ταξιδιού, ξεκινώντας με την επιβεβαίωση της δίδυμης κύησης από τον γυναικολόγο μέχρι και την ανάπτυξη των παιδιών σε μεγαλύτερες ηλικίες.
Η δική της πορεία που ως μαμά ασχολείται με πολλά και διαφορετικά πράγματα, φροντίζει τον εαυτό της και ζει ευτυχισμένα με την οικογένειά της, είναι πραγματικά ιδανική για να μπορέσει να κάνει μια εισαγωγή σε αυτόν τον υπέροχο και ξεχωριστό κόσμο των δίδυμων, αλλά ξεχωριστών και μοναδικών παιδιών.

Αν και δεν έχω ζήσει αυτή την εμπειρία, που  αν και πιο απαιτητική θεωρώ μεγάλη ευλογία , βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα την ανάγνωση του βιβλίου, καθώς πέρα από τις ανησυχίες μιας μαμάς που φυσικά και έχει πολλές ομοιότητες με μιας μαμάς με ένα παιδί, μπόρεσα να γνωρίσω προβληματισμούς γονιών και ιδιαίτερα μιας μητέρας δίδυμων παιδιών.
Πώς διαμορφώνεται η ψυχολογία τους, ποιές είναι οι ανασφάλειές των γονιών και ιδιαίτερα της μαμάς, πώς να χειριστούν απλά πρακτικά θέματα, ποιά είναι τα συνηθισμένα λάθη που γίνονται και πολλά άλλα.
Όλα αυτά μέσα από τη ματιά μιας μαμάς που συνεχίζει να ζει τη συνεχόμενη ανάπτυξη δύο δίδυμων παιδιών, που είναι διαφορετικές προσωπικότητες.

Η Εύη καταγράφει την εμπειρία της τόσο για την περίοδο που ήταν μαμά μόνο των δίδυμων, όσο και την επόχή μετά τον ερχομό του 3ου παιδιού.
Ενδεικτικά αναλύονται θέματα, ως case study θα το έλεγα, όπου μπορούν να βοηθήσουν γονείς και να τους δώσουν το έναυσμα να το ψάξουν περισσότερο και να δοκιμάσουν πράγματα στη δική τους καθημερινότητα.
Είναι πάντα ωραίο όταν δεν γνωρίζεις και έχεις κάποιον που έχει περάσει κάτι ίδιο και μπορεί να σε συμβουλεύσει μέσα από τη δική του εμπειρία.
Σε βοηθάει να προχωρήσεις πιο εύκολα σε διάφορα θέματα χωρίς να χρειαστεί να πειραματιστείς και κυρίως, να μην απογοητευτείς, αφού νιώθεις ότι δεν είσαι (ο) μόνος-(η) μόνη, που νιώθει έτσι.

Το βιβλίο “Ο ξεχωριστός κόσμος των διδύμων” της Εύης Σταθάτου κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα και είναι πολύ ωραίο εργαλείο για γονείς διδυμακίων.

(Στο μεταξύ, λέω να πάω να ζυγιστώ στο φαρμακείο της γειτονιάς.)

Μαμά Μαμαδοπούλου

 

 

No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like

 

Εγγραφείτε στο newsletter για να μαθαίνετε νέα για εκδηλώσεις, βιβλία,
διαγωνισμούς κ.α.

Διεύθυνση email

Subscribe!