slider ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ KIDS' CLOUD ΒΙΒΛΙΑ

Ο TΡΙ, ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΑΚΙ!

26 Δεκεμβρίου, 2011

Ο κύριος Τριγιώργος Τρικατσέλης….

Ε….Συγγνώμη!… Ο κύριος Γιώργος Κατσέλης, ήθελα  πω, έχει γράψει το παιδικό βιβλίο “Ο Τρί, το τριγωνάκι” που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Τετράγωνο.

Δεν φταίω εγώ που μπερδεύτηκα!

Αααα! Ο συγγραφέας μας ζει στο τρίτο όροφο μιας τριώροφης πολυκατοικίας με τις τρεις γυνα ίκες της ζωής του (τη γυνα ίκα του και τις δύο κόρες του), παίζει τρίλιζα, ρίχνει τριποντα, του αρέσουν τα τρίγωνα πανοράματος και έχει γράψει το “Τρι, το τριγωνάκι”.


Ε, εγώ φταίω, που μπερδεύτηκα με το όνομά του.

Το βιβλίο από τον τίτλο σε παραπέμπει σε Χριστούγεννα, κάλαντα, γιορτές και πολύ καλά κάνει! Η ιστορία όμως μιλά για τον Τρι, το τριγωνάκι που το τέλος των γιορτών τον βρίσκει σε μία βιτρίνα με το παράπονο, ότι αυτός δεν έχει πει ποτέ του τα κάλαντα και για άλλη μία χρονιά ετοιμάζεται να μπει στην αποθήκη!

Ένας Αγγελος, όμως ,τον ακούει και του λέει ότι ακόμη κι αν έχουν τελειώσει οι γιορτές, εκείνο μπορεί να πει τα κάλαντα γιατί το μήνυμά τους, που είναι το τραγούδι της  Αγάπης, πρέπει να ακούγεται όλο τον χρόνο.

 

Ο Τρί παίρνει δύναμη και το “σκάει” από την βιτρίνα, ψάχνοντας να βρει τρόπο να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα…να πει τα κάλαντααααα! 🙂 Για ποιό λόγο άλλωστε υπάρχει ένα τρίγωνο;

Για να κάνει ντρίγκι-ντρίγκι και να συνοδεύσει τα κάλαντα!

Έτσι ξεκινάει, για να βρεθεί τελικά στον κόσμο της Αγάπης, εκεί που οι καρδιές όλων των ανθρώπων είναι πάντα πιο ζεστές και προσέχουν ένα τριγωνάκι ακόμη και μετά τα Χριστούγεννα, ακόμη κι όταν ο Άη Βασίλης έχει γυρίσει σπίτι του ή αν έχουν τελειώσει τα σπίρτα….αυτό το τελευταίο σας θυμίζει το κοριτσάκι σίγουρα και καλά κάνει!

Δεν σας δίνω άλλες πληροφορίες.

Θα σας πω μόνο ότι στο τέλος του βιβλίου τα παιδιά μπορούν να ζωγραφίσουν, να κάνουν θεατρικό παιχνίδι με μοίρασμα ρόλων, να γίνουν και οι ίδιοι συγγραφείς και να δώσουν τρεις διαφορετικές εκδοχές της ιστορίας, να φτιάξουν τρία σχεδιάκια, να παίξουν τρίλιζα, να βρουν τις τρεις διαφορές στις εικόνες και να διαλέξουν την σωστή διαδρομή του Τρι μέσα από τρεις διαφορετικές.

Την τρισχαρούμενη εικονογράφηση έχει κάνει ο κύριος Μανώλης Ζουλάκης με καταπληκτικές ζωντανές εικόνες.

Όπως καταλαβαίνετε, το βιβλίο μπορεί να είναι ένα πολύ ωραίο δώρο για τις γιορτές, αλλά δεν είναι μόνο για τα Χριστούγεννα!

Για αγάπη μιλάμε όλο τον χρόνο! 🙂

(Περισσότερα για τον Τρί θα βρείτε και εδώ : www.ekdoseistetetragono.gr)

 


No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like

 

Εγγραφείτε στο newsletter για να μαθαίνετε νέα για εκδηλώσεις, βιβλία,
διαγωνισμούς κ.α.

Διεύθυνση email

Subscribe!