ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

ΜΙΑ ΖΑΛΗ ΕΙΝΑΙ, ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ….

19 Ιανουαρίου, 2015

Πέρασε ένας όμορφος Δεκέμβριος στα “κόκκινα”!

Ήταν λίγο σαν το τρενάκι του Λούνα Πάρκ. Woo-hoooo!!

* Ένταση, πίεση και τρέξιμο για να προλάβουμε να τελειώσουμε ό,τι μας κυνηγάει από το γραφείο, λογαριασμούς, υποχρεώσεις στο κλείσιμο του χρόνου και να ετοιμαστούμε για τις γιορτές. Τσεκ!

* Αρρώστια. Αμυγδαλίτιδα! Τσεκ!

* Φαγητό. Πολύ φαγητό! Ντάμπλ τσεκ!

(Image by Austin Kirk)

Νομίζω ότι οι περισσότεροι από εμάς, για να μπορέσουμε να απολαύσουμε αυτό το εορταστικό 10ήμερο, βρισκόμαστε στην πίεση και βέβαια προσέχουμε τη διατροφή μας πριν τις γιορτές, για να μην την προσέξουμε μετά.

Ενίοτε πέφτουμε στο κρεββάτι από καμιά ίωση.

Σε αυτό το κομβικό σημείο μου πρότειναν, να δοκιμάσω το Emecalm.

Στο πρώτο άκουσμα, ότι λειτουργεί εναντίον της ναυτίας, ήμουν έτοιμη να πω σε άπταιστα ελληνικά

“Εξκιούζ μι.

Δερ μαστ χεβ μπιν ε μιστέικ.

Άι εμ νοτ πρέγκνεντ εντ αϊ ντοντ φίλ ντίζυ”:

Ευτυχώς δεν το είπα και γλιτώσαμε το ρεζιλίκι, γιατί το Emecalm δεν απευθύνεται μόνο σε εγκυούλες, ούτε αφορά μόνο τη ναυτία.

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Τί είναι το Emecalm;

Εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ, ΔΕΝ είναι φάρμακο,αλλά ανήκει στην κατηγορία των συμπληρωμάτων διατροφής και χάρη της σύνθεσής του (περιέχει γλυκόζη και φρουκτόζη) λειτουργεί εναντίον της ναυτίας, ζάλης και του εμετού κυρίως.

Ρώτησα και τη φαρμακοποιό αλλά και τη γιατρό μας, που γνωρίζουν το ιατρικό ιστορικό μου και με διαβεβαίωσαν ότι μπορώ να το καταναλώσω εφόσον έχω κάποια από τα συμπτώματα που καταπραϋνει τηρώντας όμως τη συνιστώμενη δόση ανά φορά και ανά ημέρα.

Την περίοδο που πήρα να το δοκιμάσω είχα κάποιες από τις ενδείξεις που καταπραϋνει όπως : 1)Προεμμηνορροϊκό σύνδρομο, 2) Υπερβολική κατανάλωση ποτού/φαγητού (Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά αφού) 3) Ημικρανίες (on and off).

Ομολογουμένως λειτούργησε, αλλά όχι σε όλες τις περιπτώσεις και σε αυτό δεν φταίει το Emecalm αλλά εγώ.

Όταν διαβάζεις προεμμηνοτέτοιο σύνδρομο, φαντάζεσαι αυτό που ταλαιπωρεί εσένα και  εγώ συνήθως δεν έχω ναυτίες, αλλά πόνους (sorry, guys – κοριτσίστικα θέματα εδώ). Το έρμο το Emecalm δεν είναι παυσίπονο.

Dizzy

(Image by Mikael Tigerström)

Δηλαδής, πριν πάρουμε κάποιο βοήθημα, καλό είναι να γνωρίζουμε ποια συμπτώματα ελαττώνει -εξαλείφει.

* Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, το παραέκανα (Είχαμε κόσμο στο σπίτι, καλέ τσύριε) και είχα δυσφορία και μια ελαφριά ανακατωσούρα. Πήρα 2 δόσεις πριν κοιμηθώ και όση ώρα γέμιζα και άδειαζα πλυντήριο πιάτων και ήρθα στα ίσια μου. √

* Την πρόπαραμονή της Πρωτοχρονιάς είχα μια ημικρανία που δεν έλεγε να με αφήσει. Ειλικρινώς είχα δοκιμάσει τα πάντα. Μέχρι και δυο διαφορετικές ξεματιάστρες είχα βάλει στο παιχνίδι, αλλά τίποτα.  Πάλι με δύο δόσεις Emecalm ηρέμησα, γιατί μου πέρασε η ανακατωσούρα φυσικά, όχι η ημικρανία. √

Θεωρώ ότι η επίδραση που έχει στον κάθε οργανισμό είναι διαφορετική και η ποσότητα επίσης.

Σε ό,τι δοκίμασα εγώ λειτούργησε στις 2 δόσεις.

Η συσκευασία που άνοιξα ήταν αυτή του μπουκαλιού με το σιρόπι κεράσι. Υπάρχει και η συσκευασία με τις μονοδόσεις που ουσιαστικά είναι η συνιστώμενη δόση σιροπιού σε φακελάκι.

emecalm

Αυτά θα τα κρατήσω για να το δώσω στην κόρη μου, όταν θα κάνουμε κάποιο ταξίδι πολλών ωρών, μιας και ζαλίζεται στις στροφές.

Επειδή το Emecalm αποτελείται από φυσικά συστατικά μπορεί να καταναλωθεί ακόμη και από παιδιά 2 ετών και άνω (εννοείται σε άλλη δοσολογία και ποσότητα ανά ημέρα).

(Αν θέλετε να δείτε περισσότερα πράγματα για το Emecalm μπορείτε να δείτε εδώ : www.becalm.gr)

ΣΕ ΚΑΘΕ περίπτωση πριν αποφασίσετε να το δοκιμάσετε θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας, όπως κανονικά πρέπει να γίνεται και όλα τα υπόλοιπα συμπληρώματα διατροφής.

Να συμβουλευόμαστε στους ειδικούς. (Τι στο καλό σπουδάζουν κι αυτοί; )

Έχοντας μεγαλώσει σε χωριό, όπου υπήρχε μόνο ένας παθολόγος  για να γιατρέψει τα πάντα και ένας φαρμακοποιός, έζησα την εποχή εκείνη που οι άνθρωποι με λειψή ενημέρωση και μόρφωση, λάμβαναν αυθαίρετα φαρμακευτικές αγωγές (π.χ. αρρώστησε το παιδί; Αμέσως αντιβίωση πριν καν το δει γιατρός.) ή βιταμίνες και πρόσθετα δυναμωτικά για μεγάλες non stop περιόδους.

Θεωρώ ότι τη σημερινή εποχή το επίπεδο μόρφωσης αλλά και η εξειδίκευση έχουν προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια στις επιλογές όλων μας.

Ας κάνουμε ορθή χρήση. 🙂

 

Μαμά Μαμαδοπούλου

 

 

 

 

3 Σχόλια

  • Reply Callie 20 Ιανουαρίου, 2015 at 9:51 πμ

    Μμμμ, κάτι ξέρω κι εγώ από emecalm! Εμένα πάντως λειτούργησε στην ναυτία του ταξιδιού! Το συστήσω σε όσους ταλαιπωρούνται από ναυτίες! Γιατί να μην το ήξερα στην εγκυμοσύνη μου!!!! Σνιφ!!! Φιλάκια και καλημέρα! Κάλη

    • Reply KidsCloud 21 Ιανουαρίου, 2015 at 9:46 πμ

      Α! Τί καλά! Γιατί έχω σκοπό να το δοκιμάσω για τη ναυτία του ταξιδιού στη μικρή στην επόμενη μεγάλη διαδρομή που θα κάνουμε (έχει πολλές στροφές και συνήθως ζαλίζεται).
      Φιλιά!! 🙂

  • Reply ΤΑ "ΓΙΑΤΙ, ΜΑΜΑ;" ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΙ. :) - KidsCloud.gr | KidsCloud.gr 27 Ιανουαρίου, 2015 at 9:53 πμ

    […] δεν έχουν καμία ενόχληση, άλλες έχουν πονοκέφαλο, ναυτία, ίσως ενόχληση στην κοιλιά, στο στομάχι. […]

  • Leave a Reply

    You Might Also Like

     

    Εγγραφείτε στο newsletter για να μαθαίνετε νέα για εκδηλώσεις, βιβλία,
    διαγωνισμούς κ.α.

    Διεύθυνση email

    Subscribe!